SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşçılık Kursu Tanıtıldı

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Destek Projesi kapsamında açılan Aşçı Yardımcılığı Kursu'nun tanıtımı yapıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Aşçı Yardımcılığı Kursu, Malatya Valiliği koordinasyonunda Malatya Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği tarafından yürütülüyor.  

Yeşiltepe'deki Eğitim ve Kültür Yardım Derneği'ndeki tanıtıma Valilik SODES Uzmanları Veysel Buğday ve Eyüp Özpolat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hidayet Bozkurt, Malatya Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği Başkanı Murat Yakın ile Proje Kooırdinatörü Mehmet Sofu katıldı.

Malatya Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği Başkanı Murat Yakın, Aşçı Yardımcılığı Kursu hakkında bilgi verirken, "Aşçı Yardımcılığı Kursu'nu tamamlayanlar 'Artık benim de bir mesleğim var' diyecekler.Kursta yapılacak yemekler ise Yeşiltepe'de muhtarların belirlediği ailelere veriliyor" ifadelerini kullandı. Yakın, "Açılan kursta, aşçılık mesleğinde eğitim vererek meslek edinmesini sağlamak. Vasıfsız kursiyerlere beceri kazandırmak. Aile bütçelerine katkıda bulunmak. Eğitilmiş yetenekli toplum meydana getirmeye hizmet etmektir" dedi.

Birinci etapta 35 gün ve sonradan ise 6 ay sürecek olan Aşçı Yardımcılığı Kursu'nu tamamlayan 20 bayana sertifika da verilecek.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Muhammadali (7 yıl önce)
    bu kursa sadece bayanlarami ait?
    0
    0
    Yanıtla