SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asfalt Robotları Hizmette

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi aldığı 3 asfalt robotunu törenle hizmete sundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde asfalt robotu makinelerinin hizmete sunulması töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, "6 bin kilometre kırsal alan yol ağının bakım ve tamiri için alınan değişik fonksiyonları bir arada olan ve aynı zamanda az eleman istihdamını gerektiren 3 aracı hizmete sunmak için buradayız. Bir araçta birkaç fonksiyonlar birleştirilmiş. Zaman ve maliyet kaybını gideren. Hızlı yeni bir sistemi hizmete sunuyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise, "Bir asfalt ekibi köy yolunu asfaltlamaya gidecekse, bir araç personeli, bir araç asfalt malzemesini, bir araç silindir taşıyor, derken 7 araca ihtiyaç vardı. Yani 7 araçla asfalt işi yapılıyordu. Bu araçlarla çalışma için de 16 personele ihtiyaç vardı. Asfalt robotu ile bütün işler bir arada yapılmış olacak" diyerek, daha sonra şunları belirtti:

"İdaremizin bir asfalt, bir de yama ekibi bulunmaktadır. Bu ekipler büyüyen yol asfalt ağının bakım ve tamirini yetiştirememektedir. Yapılan planlama kapsamında 3 adet asfalt robotu aldık. Bu robotlar yama çalışmasını pratik şekilde yaparak, zaman kaybını ortadan kaldıracak. Bu makine 500 litre asfalt kapasitesine sahip. Otomatik olarak iş görecek olan robotlarımız, çok fazla ve hızlı iş yapma imkanı sunacak. Çift dingilli olan bu robotlarımız üzerindeki çalışmaları ve 12 ton malzemeyi taşıyacak şekilde dizayn edilmiştir."

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, "4 aydır İl Genel Sekreterliği ile çalışıyoruz. İl Genel Sekreteri'nin azmi bizlere şevk veriyor. Beraberce çalışırsak Malatya'daki hantal yapıyı değiştireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Üç yama robotu ve iki silindirin maliyetinin 744 bin TL olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız