SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asfalt Robotu Gelecek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 3 adet asfalt robotu alacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, göreve geldikleri 2008 yılında ödenek sıkıntısı yaşadıklarını hatırlattı. Er, "2008 yılını para sıkıntısına rağmen, en iyi şekilde geçirdik. 2009 yılına yönelik yeni projelerimizi oluşturduk. Bu konuda meclisimizin almış olduğu bir çalışma programı var. Malum 6 bin 271 metre ciddi bir yol ağımız bulunuyor. Bünyemizde bir asfalt, bir de yama ekibimiz var. Bu ekip, ne kadar bir yolda çalışma yapabilir? Ayrıca, bu çalışma zaman kaybına neden oluyor. Birinci kat asfaltı attıktan sonra en geç bir yıl içerisinde ikinci asfaltı atmanız gerekiyor. Tabi bunun yanında ciddi bir yama çalışmasının da yapılması gerekiyor. Biz hazırladığımız projeler kapsamında 3 adet asfalt robotunun siparişini verdik. Bu robotlar yama çalışmasını pratik şekilde yaparak, zaman kaybını da ortadan kaldıracak. Bu makine 300 litre asfalt hizmeti görebiliyor. Otomatik olarak iş görecek robotlarımız, çok fazla ve hızlı iş yapma olanağını sunacak. Yama ekibi bir kamyon, bir traktör, bir araç silindiri ve çalışanlarımızı taşıyan bir araçtan oluşuyor. Çift dingilli olan bu robotlarımız üzerinde çalışanları ve 12 ton malzemeyi taşıyacak" dedi.

Er, kardan dolayı kapalı köy yollarına yönelik en acil hizmeti verdiklerini kaydederek, "Kapalı köy yollarımız ile ilgili son raporları şantiyelerimizden alıyoruz. Bünyemizde tecrübeli elemanları bulunduruyoruz. Ekiplerimiz 1-2 gün içerisinde kapalı köy yollarını hizmete açıyor. Şantiyelerimizde bulunan iş makineleri karayollarına ait yollarda dahil olmak üzere bütün kapalı yolları açıyor. Gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız