SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asfaltsız Yerleşim Birimi Kalmayacak"

0
Güncellendi - 2016-07-20 00:58:21
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yarımcahan Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Gürkan, “Bu yılın sonunda ben inanıyorum ki yüzde 90 Battalgazi’nin 102 mahallesinin 102’sinde de asfaltsız yerleşim birimi kalmayacak” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Zafer Kırçuval, Yarımcahan Mahalle Muhtarı Hasan Erdili, Çolakoğlu Mahallesi Muhtarı Şahin Çolakoğlu ve bazı birim müdürleri ile birlikte Yarımcahan Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldı. 2,5 km’lik birinci kat sathi asfalt çalışmasının yapıldığı Yarımcahan Mahallesi’nde, mahalle sakinleri yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Burada konuşan Yarımcahan Mahalle Muhtarı Hasan Erdili, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, “Yaklaşık 2,5 kilometrelik yolu 2016 yılı yatırım programına aldırdık. Çolakoğlu, 2,5 kilometre Yarımcahan yollarımızın şu anda asfaltı dökülmüş durumda. Bu konuda Battalgazi Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm personele teşekkür ediyorum. Ben 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Eskiden asfaltlarımız peyder pey yapılıyordu. İlk defa böyle alt yapıyla birlikte böyle bir asfaltlama gördüm” dedi.

Çolakoğlu Mahallesi Muhtarı Şahin Çolakoğlu ise, Battalgazi belediyesi tarafından mahallelerine 22 km yol yapıldığını belirterek, “Gerek Mahallem Çolakoğlu, gerekse komşumuz Yarımcahan adına yapılan çalışmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Battalgazi’de gezerken yol kenarlarında ‘Battalgazi Çalışıyor’ diye bazen tabelalar görürsünüz. Battalgazi Belediyemiz gerçekten çalışıyor. Ben kendi mahallemden örnek verecek olursam, 20-25 yıldır benim mahalleme bir avuç dahi olsa asfalt dökülmez iken, 2016 yılında Battalgazi Belediyesi 2016 yılında benim mahalleme 22 kilometre asfalt yaptı. Bu müthiş bir rakam, çok güzel bir çalışma. Buna gerçekten insanlar inanmakta zorluk çekiyor. Bir ilçe belediyesi bu kadar asfaltlamayı nasıl yapıyor diye. Ama işte gerçek. Sadece benim mahalleme 2016 yılında 22 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. Vatandaşımız bu çalışmalardan dolayı oldukça memnun. Kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan kurtulduk. Bu çalışmalarından dolayı Battalgazi belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımız toplantılarda sürekli ‘2 yıl içinde Battalgazi’de asfalt dökülecek yer kalmayacak’ diyor. Biz buna yürekten inanıyoruz. Buraya yapılan bu müthiş çalışmalardan sonra artık inancımız tam oldu. Biz başkanımızla beraberiz, onun her daim arkasındayız” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından ülkemize yönelik yapılan darbe girişimine dikkat çekerek, “İçinden geçtiğimiz süreç hakikaten çok sıkıntılı bir süreç. Demokrasimize müdahale ve bu müdahaleye karşı, milletimizin top yekun, basımızla,  sivil toplum kuruluşlarımızla ve siyasi partilerimizle birlikte yekvucut olması, milletimiz açısından sevindiricidir. Yani millet demokrasiye sahip çıkmıştır. Ve demokrasi nöbetini de sürekli tutmaktadır. Bu anlamda ben milletimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.  Tabi tüm bu sıkıntılı süreç içinde de bizler belediye olarak vatandaşın hizmetle ilgili sorunlarında en ufak bir intikaya uğramadan, gece gündüz demeden, hafta sonu demeden sürekli 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışan bir ekibimiz var” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan,  asfalt çalışmalarına da değinerek, “Sizlerinde gördüğü gibi sadece bir mahallemizde 22 kilometre asfalt yapıldığını gördüğünüz zaman, Battalgazi’mizin 102 mahalleden oluştuğunu düşündüğümüz zaman, memleketimizde yüzlerce kilometre yol yapıldığı gerçeği ortaya çıkar. Ayrıca bizim asfalt standardımız, tüm alt yapısının teşekkülünü tüm müştemilatını hazırlayarak, asfaltlarını döküyoruz. Yani hiçbir çalışmamızı göz boyamak için yapmıyoruz. Alt yapı dediğimiz su geçişleri ile ilgili ayrıca şarampollerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Alt zemini sertleştirdikten sonra üstüne asfalt döküm çalışmaları yapılıyor. İşte gördüğünüz gibi bahçe yolları ve bahçe evlerine kadar, her taraf asfaltlanmıştır. Bu yılın sonunda da ben inanıyorum ki yüzde 90 Battalgazi’nin 102 mahallesinin 102’sinde de asfaltsız yerleşim birimi kalmayacak. Ayrıca bir tarafta sıcak asfalt çalışmalarımız sürerken, öteki tarafta da kilit taşı çalışmalarımız var, bir tarafta bordür, bir tarafta çevre düzenlemesi çalışmalarımız var.  Kültürel anlamda, sosyal anlamda, çevrenin ve yeşilin korunması anlamında belediyecilik hizmetlerimiz ve diğer alanlarındaki belediyecilik hizmetlerimiz de son hızla devam ediyor. Vatandaşımız memnuniyeti bizim için temel prensiptir. Çünkü biz vatandaşa hizmet etmekle görevli bir kurum ve kuruluşuz” dedi.

Bülten

fda7f2c7-dd63-4fb2-9712-2f184e44fdbc

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız