SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asfaltta Kaliteyi Yakaladık'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, asfalt üretim tesisinde yaptıkları yenileştirmelerle, kalitenin ve üretimin arttığını bildirdi.

Belediye Başkanı Çakır, asfalt üretimine ilişkin tesisleri basın mensuplarına gezdirdi ve açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Yaptığı hizmet ve yatırımlarda kalite ve ucuzluğu hedefleyen Malatya Belediyesi, Belediye’nin en çok giderlerinden birisi olan asfalt üretiminde yeni tesis ve düzenlemeler gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Kasım Pazartesi günü basın mensupları ile birlikte Malatya Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesi, konkasör tesisleri ile taş ocağına giderek, bilgiler verdi.

Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan ve bazı Daire Müdürlerinin de katıldığı gezide ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan asfalt şantiyesine giden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada kurulan laboratuvar ile ilgili bilgiler verdi. Asfalt hizmetlerinin belediyenin en önemli ve maliyetli hizmetlerinden biri olduğunu belirten Başkan Çakır, Malatya’ya daha kaliteli ve kalıcı yollar yapmak için şantiyede bir dizi düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Asfalt şantiyesinde yeni bir laboratuvar kurularak asfaltın bilimsel olarak üretildiğini ve asfaltta kalitenin yakalandığını belirten Başkan Çakır, “Burada kurulan bir sistemle, işlemlerin kontrolünü sağladık. Ürün, araç, görevli, malzeme gidiş ve geliş yeri kurulan sistem sayesinde otomatik olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda Belediye binamızda da bu sistem bilgisayar ortamında takip edilebiliyor.

Bir diğer sistemle de asfaltın daha kaliteli ve ucuza maledilmesi için bir takım düzenlemeler yaptık. 35 bin lira maliyetle kurduğumuz laboratuvar sayesinde, dökülen asfaltın kalitesi test edilebiliyor. Bu sayede kullandığımız asfalt belirli bir standarda oturtulmuş oldu. Günlük 1000 ton kapasitesi bulunan şantiyemizde, zaman zaman bu kapasite 1200-1300 tona kadar çıkabiliyor” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra Tavşantepe bölgesinde yeni kurulan PMT tesislerinde incelemelerde bulundu.

Asfalt altında kullanılan PMT malzemesine Belediye’nin yoğun bir şekilde ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Çakır, “PMT asfalt altı dolgu malzemesini Belediye olarak ilk defa burada kurduk ve üretime başladık. Bunun Belediyemize maliyeti 75 bin lira civarında. Ancak 1 aylık bir çalışma sonunda kendini amorti edecek bir sistem. Bu sistem sayesinde hem kaliteli PMT malzemesi üretiyoruz, hem de daha önce aldığımızın 1/3 fiyatına malediyoruz. Bundan sonra asfaltla yükselttiğimiz dolguyu PMT ile yapacağız. Hem kodlar sağlanmış olacak, hem de yapılan kazılardaki harfiyatları bununla dolduracağız ve çökmelerin de önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son olarak Taş Ocağı ve Konkasör Tesislerinde incelemelerde bulundu. Daha önce yol kenarında olmasından dolayı mahkeme kararıyla durdurulan konkasör tesislerinin yolun yukarı kısmında tekrar kurulduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Burada 3 farklı asfalt malzemesi üretiyoruz.

Günlük üretim kapasitesi 1000 ton civarında. Belediyemiz mıcır ihtiyacını rahatlıkla karşılıyoruz. Burada üretilen malzeme, Malatyadaki en kaliteli malzemelerden bir tanesi” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Organize Sanayi Bölgesi’nde 209 dönüm alan üzerinde faaliyet gösteren Asfalt Şantiyesi yerinin kira olduğunu belirterek, bu arazinin mülkiyetinin satın alınması için mülkiyet sahibi kurumla görüştüklerini, Aralık ayı meclis toplantısında karar alacaklarını ve burayı Malatyalılara kazandıracaklarını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız