SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asgari Ücret Bin 100 TL Olmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:15
'Asgari Ücret Bin 100 TL Olmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, yeni asgari ücret miktarının açlık sınırı olan bin 100 TL olmasını istediklerini bildirdi. 

Vahap Murat, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: "2013 yılı için belirlenecek olan asgari ücret için, sendikacı, sanayici ve hükümet yetkilileri bir araya gelip görüşmelere başladılar. Hükümetin düşündüğü yıllık yüzde 6'lık bir zam. Bu rakam asgari ücretliyi iyice yoksullaştıracaktır. Aralık ayı itibariyle 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 100 TL olarak gerçekleşti. Bu demektir ki bu rakamın altında ücret alan bir kişi aç demektir. Onun için diyoruz ki asgari ücret 2013 yılı için bin 100 TL olmalı ve takip eden yıllar için de gerçekleşen enflasyon oranında artırılmalıdır."

"Yıl içerisinde doğalgaza yüzde 29, elektriğe yüzde 21, vergi ve harçlara yüzde 13 ve akaryakıta yüzde 13 civarında zam yapılırken, asgari ücretli için yıllık yüzde 6'lık bir zam oranı düşünülmesi, hiç de samimi bir yaklaşım değildir" diyen Murat, şunları söyledi:

"Çiftçinin ürününün para etmediği, esnafın kepenk kapattığı, her gün işsizliğin arttığı, bütçe açıklarının yeni vergilerle kapatılıp vatandaşa yüklendiği bir ortamda, siyasi iktidarın asgari ücretliyi açlıkla karşı karşıya bırakması, insanımızı iyice canından bezdirecektir. İktidar, çalışana bu olumsuz bakışını değiştirmeli ve ona güre asgari ücreti insanca yaşanır bir ücret olan açlık sınırı seviyesinde açıklamalı ve asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Asgari ücreti enflasyonu hedef alarak belirlemek yoksulluğun sürdürülmesi demek olacaktır ve çalışanımızın alım gücü iyice düşecektir. İktidar, asgari ücreti IMF ve sermayenin talimatları doğrultusunda değil, çalışanının sofrasındaki ekmeği hesaba alarak belirlemelidir. İktidarın çalışan kesime bakışının hiç de iyi olmadığı bu ortamda, sendikalarımızın yasal çerçeveler dahilinde bir dizi eylem ve etkinliği hayata geçirme zamanı gelip geçmiştir. Sendikalarımızın bu konuda alacağı yasal her türlü eylemi Ülkücü İşçiler Derneği olarak destekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız