SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asgari Ücretle Bugün 51 Kilo Et Alınabiliyor"

0
Güncellendi - 2018-01-04 16:50:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile geride kalan 2017 yılını değerlendirdi.

Milletvekili Şahin, AKP hükümetlerinin yaptığı hizmetlerin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, ancak bazılarının bu hizmetleri çekemediğini söyledi. Halkın refahı ve mutluluğu için yaptıkları her düzenlemeye ana muhalefet partisinin her zaman karşı çıktığını belirten Şahin, “Yüce milletimizin beklemiş olduğu düzenlemelerin, milletimizle buluşmamasına engel olmak için mecliste çok şiddetli bir muhalefetle karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Tüm engellemelere karşı milletin kendilerinden istemiş olduğu talepleri yerine getirmek için mücadele ettiklerini ifade eden Şahin, bu durumunda kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getirdi.

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain bir darbe girişimine de değinen Şahin, “Biz hep şunu söylüyoruz. 60 darbesinden hesap sorulsaydı 71 darbesi olmazdı. 71 muhtırasına hesap sorulsaydı 80 darbesine cüret edemezlerdi. 80 darbesine hesap sorulsaydı 28 Şubat süreci yaşanmazdı” ifadelerine yer verdi.

2002 tarihinde kurulan AKP’nin karşısına bir çok sıkıntı ve tezgah kurulduğunu kaydeden Şahin, “Seçilmiş olanların, atanmışların mahiyetine girmemesi için biz 2002 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde dik bir duruş sergiledik” ifadelerini kullandı. Son çıkan KHK’ya yönelik eleştirilere de değinen Şahin, 15 Temmuz’da canını ortaya koyarak darbeye direnen sivil halkın ileride sıkıntı yaşamaması adına böyle bir düzenlemeye gidildiğini hatırlattı.

Açıklanan asgari ücretle ilgili de düşüncelerini paylaşan Milletvekili Şahin, “2002 yılında 184 TL’lik asgari ücretle 20,6 kilogram et alınırken bugün asgari ücretle 51 kilogram et alınabiliyor. Nereden nereye geldik ama yeter mi yetmez. Devletin gücü ve imkanları neye elveriyorsa o şekilde bu arkadaşlarımızın da hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Şahin, AKP hükümetleri döneminde Malatya’ya toplamda 16 milyar TL tutarında yatırımın yapıldığını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • cumali elmas (6 yıl önce)
    HİÇ OLMAZSA BASIN AÇIKLAMASI YAPMASANIZ DAHA İYİ OLURDU SEVİLDİĞİNİZ YERDE KALIRDINIZ. BU BASIN AÇIKLAMANIZ BİZİM AKLIMIZLA ALAY ETTİĞİNİZİ GÖSTERİYOR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadim (6 yıl önce)
    Hade buyrun böyle milletvekilinden böyle söz çapı bu kadar iştee
    0
    0
    Yanıtla
  • black (6 yıl önce)
    malatya ya fazla bile. seciminiz bu ve siz bunlara layıksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Serzen (6 yıl önce)
    Ne zaman bizim Malatyalı vekillerin yaptığı bir açıklamayı okusam beynim yanıyo yemin ederim...:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    Bu adam resmen milletin aklıyla alay ediyor asgari ücretle geçinen insanları insan yerine koymuyor sen gel asgari ücretle bir yerde çalış sen hergün et ye 51 kilo et al maaşınlà söz bjr kilo da ben sana alacam 52 kılo hergün doya doya yersın aklınızı başınıza alın bu iş ak parti sevdasından çıktı bu iş cıgrindan çıktı bu vekiller olduğu bu başkan olduğu sürece bu partiye oy vermeyin başkanlık seçiminde evet belediyecilik seçiminde Hayır biz halk olarak bunları cezalandjrmazsak bunlar böyle bizi alay konusu etmeye devam eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Çok iyi yapıyorlar lâf söylemeyin %70 'le desteğe devam
    0
    0
    Yanıtla
  • AKÇADAĞLI (6 yıl önce)
    ASGARİ ÜCRET = EV KİRASI + FATURALAR + 500 GR ET 3-5 PAKET MAKARNA , ( ELBİSE YOK - ÇOCUKLARIN OKUL MASRAFI YOK - HASTENEYE ZATEN GİTME ODA PARALI SAĞLIKTA DEVRİM YAPTILAR YA - SOSYAL HİÇBİR AKTİVİTE ZATEN YOK - TATİL SENİN NEYİNE ONU SÖYLEMEYE BİLE GEREK YOK ..... AMA DÜNYA BİZİ KISKANIYOR , TABİ KISKANACAK 340 EURO YA 1 AY ADAM ÇALIŞTIRIYORSUN ....)
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (6 yıl önce)
    zaten tek derdimiz nasıl yapalımda et yiyelim . asgari ücret alanın canı çıkıyor özel sektörde kira ,su ,elektrik, çocukların okul masrafı bunları ve diğer giderleri hesaplada ondan sonra çık açıklama yapan sizin gibi kimse maaş almıyor. tabi siz bilmezsiniz asgari ücret almadığınız için sıkıntınız yok o kadar milleti düşünüyorsanız Atatürk e sormuşlar ya millet vekillerinin maaşını ne kadar yapalım diye oda milletvekilinin maaşı öğretmen maaşını geçmeyecek demiş yiyorsa sizde öğretmen maaşı kadar maaş alın o zaman bir sözünüzü eri olun verdiğiniz sözü tutun sayın mustafa şahin
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (6 yıl önce)
    O zaman sade et yiyelim başka hiç bir şey ne alalım ne ödeyelim yada yerine et veririz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Komedi gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Asgari.uct.karsilik.vekilerin.10.000.tl.maasi.olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (6 yıl önce)
    51 kilo et mi? 600 kiloluk dana mı? Hangisi daha dikkat çekici? Sayın vekil asgari ücretlinin bir aylık maaşıyla 51 kilo et alacağını söylemiş! Yakınlarda bir vekilde bu maaşla 42 ayda araba alınabileceğini söylemişti. Gerçekten şaka gibiler. Hiç düşündüler mi acaba kendileri bir aylık maaşlarıyla 600 kilo et alabileceklerini, 4 ayda araba alabileceklerini? Bence bu kıyaslamayı yapıp ellerini vicdanlarına koyarlarsa susacaklardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (6 yıl önce)
    bu milletin tek derdi et ya zaten başkan ete gelene kadar elli tane derdi var tabi tuzu kuru olanin tek derdi et oluyor bu durumda
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    resmen dalga geciyor 51 kilo etmis
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    sizde vekil maaşını bırakın asgari ücrete geçin ne de olsa asil değilsiniz vekilsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mty (6 yıl önce)
    Bu hesap etle, sütle, sebzeyle yapılmaz. O zaman kaç gram altın alabiliyordun , şimdi kaç gram.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan44 (6 yıl önce)Mty isimli kullanıcı yorumuna
    Bende asgari ücretin daha iyi olmasından yanayım inşallah o günlerde gelecek gram altın olarak hesapladım 2002 de asgari ücret 184 tl gr altın 32 tl 184/32=5.75 gr altın 2018 asgari ücret 1603 tl gr altın 158 tl 1603/158=10.4 gr Demek ki artış var
    0
    0
    Yanıtla
  • Tespitolog (6 yıl önce)
    Asgari ücretle orduzuda bi çadırın içinde yaşıyorsan evet vekilimiz sonuna kadar haklı. Ay sonuna kadar 51 kilo eti gölün kenarında yapar yapar yersin. Amaaa yok ben evlenecem, çocuğum olacak, bi evde oturacam, yakıt, kira, eğitim, sağlık, ulaşım vs giderlerim olacak dersen başka türlü bi et yersin. Mevzunun özü bu aslında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (6 yıl önce)
    Kira parası ve faturalardan para kalırsa et alırız bunlar resmen milletin aklıyla dalga geçiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    keşke bu yazdıklarımız birleri tarafında okunuyordur akp haber ve istişare üyeli okursa gerçeği görürler insanın aklınla alay etmeyin lütfen madem yetiyor çalışan insanlara TEK TİP MAAŞ YAPIN ÖYLE KONUŞUN AYIP AYIP SAYGILAR
    0
    0
    Yanıtla
  • ilhan (6 yıl önce)
    kabak tadı veriyonuz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    milletle dalga geçmeyi bırakın bu soylediklerinize siz bile şaşırıyosunuzdur millet sırf etle mi evini gecindiriyo kirası,elektirigi,yakıtı,aile geçimini bu maaşla yapanlar var el insaf
    0
    0
    Yanıtla
  • f.i (6 yıl önce)
    milletle dalga geçmeyi bırakın bu soylediklerinize siz bile şaşırıyosunuzdur millet sırf etle mi evini gecindiriyo kirası,elektirigi,yakıtı,aile geçimini bu maaşla yapanlar var el insaf
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    1603.TL ile 5 çocuk 2.anne baba bir de büyük anne veya baba yani ortalama 8.kişiyi 30 gün ne yedirerek geçindireceksiniz.Yok 2002. şuymuş 2017.de buymuş bunlar laf salatası Asgari Ücretin anlamı en düşük geçim sınırı demek hesap ortada her sabah,öğlen ve akşam çay simit yese yeter mi buna bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (6 yıl önce)
    Malatya'nın çok özür dilerim en gelmiş geçmiş zayıf milletvekili Mustafa ŞAHİNDİR' İki dönemdir malatya için ne yaptı hangi proje üretti malatya için ne yaptı.Memleketi Battalgazi Boran Mahallesi Düne kadar bu köyde günde 30 kamyon Domates,Pancar,Tütün Bu köylü ne yaptıysa özal döneminde yaptıklarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Hatta bu iktidar döneminde hava bile beleş bizler cidden şükürsüz insanlarız. Allah bunları başımızdan eksik etmesin yoksa aklımızla kim dalga geçecek. Bunlarda izan yok saygı zaten yok da insanlar ile dalga geçmek ne..
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    Sende ki bu akılla alınır doğru söylüyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR GÜVEN (6 yıl önce)
    SANKİ ET ALMA İLE HAYAT SÜRÜYOR BİR KANUN ÇIKARIN VEKİLLER ASGARİ ÜCRET ALSINLAR 50 KG ET ALIP YAŞASINLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    500 lira kira olsa 100 lira elektrik,60 lira su,ev sobalı olsa aylık 250 liralık kömür yaksa,mutfak masrafı 500 olsa,yol yemek üst baş 200 olsa çocuk da olmasa belki yeter ..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevdam44 (6 yıl önce)
    böyle vekıllerın konusmasını yayınlamayın ne ıs yapıyor malatyaya ne fayfası var bu adamın
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (6 yıl önce)
    bu insanlar akıl sağlığımızla oynayıp bizlerle dalga geçiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • cem (6 yıl önce)
    2019 da bizde size asgari ücret kadar zam yapacağız milletle dalga geçin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Asgari ücretli maaşını sadece ete verecekse çok doğru. Ancak bu insanlarla dalga geçmektir. Bugün istanbul da en düşük ev kirası 1000 tl. elektrik, su, doğalgaz, telefon derken zaruri ihtiyaçları zaten karşılamadığından ete sıra zaten gelmez. EL İNSAF, BARİ GARİBAN LA DALGA GEÇMEYİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (6 yıl önce)
    Lafa gelince Ebubekir Ömer dersiniz.İki yüzlü değilseniz kendinizede asgari ücret maaşi için meclise teklif verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamı (6 yıl önce)
    Birde SAYIN başbakan kılıçdaroğlu 'na ithafen chp li belediyelerde su parası 3 tl neden 1 tl yapmıyorum dedi.eyyyy akp li vekil malatyada cazibesiyle gelen suyun litresi ne kadar biliyormusun?Birde tv ve basin toplantisi değıl tarafsiz iktisatci ve ekonomistlerle karsilikli bu veri ve doneleri konusup tartışın TABI YÜREK VE BILGI CESARETINUZ VARSA.ama sandık yakında önümüze konacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Bukadar çok et geliyorsa maaslarimizi degistirelim akp liler asgari ucretten cok memnunlar batta gozleri var diyebilirim gelsin maaslari degiselim kendisi 51kg et alsin yesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Bu hesabı bir fizik hocası yapıyorsa onun diplomasına bakmak lazım yada milletin zekasıyla dalga geçiyor aklınca
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Bence bu konulara hiç girmeseler daha mantıklı asgari ücretli zaten oyunu AKP veriyor bizzat askeri ücretle çalışan birinin bana söylediği sözü söyleyim ,,ben kazan mayayım ülkem kazansın ,, 1600 lira ile ev geçindirilmeyeceği aşikar bunun için iktisatçı olmaya gerek yok .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Böyle siyaset olmaz. Sokağa çıkın sayın vekil halkın gözlerinin içine bakın. Siz kime vekillik ediyorsunuz. Halkı kandırmayın boş laflarla gündemi meşgul etmeyin. Malatya'lı duruşunuz olsun. Sesiniz çıksın esnaf, çiftçi hepsi perişan
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    HE YAV HE Eyyy Vekil! Tüketim maddelerine zam küçük olsa bile tüm ürünlere zam gelince matematiksel olarak durum farklı olur. Sen kafa mı buluyorsun milletle? Temel giderleri 2002'den baz al ve bugünkü fiyatları da baz al öyle değerlendir. Sanki etten başka derdi yok bu milletin. Hoş et yüzü gördüğümüz de yok. Et artık lüks tüketim maddesi oldu sayenizde. Tarım ve hayvancılığı bitirdiniz, ithalat yapıyoruz. Yeter artık. Vicdan yahuu. Bildiğinizi okuyorsunuz, ne adalet, ne ekonomi, işsizlik ve adam kayırma diz boyu bir de milletle kafa bulmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y . Ç . (6 yıl önce)
    Benim artık bunlara tahammülüm kalmadı ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (6 yıl önce)
    Iyide gardaşım benzin 1.7 asgari ücrete o zaman 100 litre benzin geliyormuş şimdi 300 litre geliyor sende şaşırmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslanım benim bu yazıyı yazarken ilk kim atlayacak bakalım dedim o da sen çıktın. senin AKP ye neden inandığın belli oldu 2002 de 1 litre benzin 1,7 iken dolar 1,6 TL idi. 2077 de 1 liter benzin 5,3 iken dolar 3,8 TL birde böyle hesapla bakalım., Yani demem o ki iktisatta hesap işi bakan beyin yaptığı şekilde olmaz bu iş öğreneceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2002 de 1 kg et 5,5 dolar iken bakan beyin hesabına göre 8,3 dolar olmuş. 1 litre benzin 1 dolar iken şimdi 1,4 dolar olmuş Özetle TL olarak artan asgari ücret satın alma gücüne göre gerilemiş oluyor.İktisadi bilmeden vekiller açıklama yapmasın Mustafa Şahin kendi konusu olan eğitimden bahsetsin Malatya Türkiye de başarıda kaçıncı sırada onu konuşsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Bugün ekmeğe yüzde yirmi beş zam geldi gram düştü sayın vekilin vicdanı rahatmı acaba vicdan kalmamış bunlarda ayada 199 tl zam başlarına çalınsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    EYYYY AKP Vekil Mustafa Şahin bu Et ne eti Dana mı? Sığır mı? Yoksa Kuzu pirzola mı? Kemikli mi? kemiksi mi? Senin hesabına göre o zaman 8.93 TL olan et 31,43 TL çıkmış yani et fiyatı 4 kat artmış ayrıca 31 TL hangi kasap Malatya da et satıyor bildiğin bir yer varsa söyle esenlikte bile en düşük et 37 TL. Asgari ücret 184 TL iken 1 litre benin 1.7 liraydı Şimdi 1. litre benzin 5.35 olmuş bunu neden söylemiyorsun Malatya belediyesi MOTAŞ biletinde artış ne kadar onu neden söyleniyorsun Bir doğru açıklama yapın et alamayan insanlarla dalga geçmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • ebubekir (6 yıl önce)
    Sayın Vekil et anca kurban bayramına. Sayın bakanın ise sıfır araba almayı hesap yapıyor. Peki senin maaşınla kaç kilo et alınıyor. Acaba o maaşı hakettin mi? Malatyaya kayısıya ne yaptın? Hı hak edersen de ki benim maaşla da bu kadar et alıyorum de. Milleti artık uyutmayı bırakın
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Evi arabayı sat + asgari ücret ete yatırım yapmı diyorsun sayın vekil herşey etten ibaretmi asgari ücretli adamın evine ayda 1 kg et girerse şükür diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahına gurban daha iyi cevap olamaz güldürdün beni ..
    0
    0
    Yanıtla