SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ASGD'den Ödül Gecesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:16
ASGD'den Ödül Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi, 1. Malatya Spor Adamları Gecesini düzenledi. 

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen gecede konuşan ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Malatya'da sporun bütün dinamiklerini bir araya görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Spor camiasının Malatya'da güç birliği yaptığına şahit olduklarını ifade eden Erdoğan, "Malatya'da spor camiasının birlikteliğinin ve güç birliğinin Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, ASGD'nin kuruluş öyküsüne de değinerek, "İstanbul medyasının o sırça köşklerinde okuyup da ahkam kesen, Anadolu'ya tepeden bakan, Anadolu'da gerçek basın emekçilerini hor gören, onları yok sayan, onların ürettiği haber ve röportajlardan geçinen ama onlara ikinci sınıf gazeteci muamelesi yapan zihniyete tepki olarak doğduk. Bu nedenle de kurulur kurulmaz bütün Türkiye'yi kucaklayan bir yapıya kavuştuk" ifadelerini kullandı.

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca da, ASGD Malatya Şubesini tebrik ederek, "Tek amacım, Türkiye'de bulunan derneklerimizin mutlaka meslekleriyle ilgili bu tür olaylar yapmasını sağlamak idi. Geçmiş dönemlerde hizmet eden gerek spor adamları gerek gazeteciler gerekse de bu konuda büyük hizmetleri olanları anmak, derneklerin en büyük görevlerinden biridir. Bugün Malatya'da bu olayı gördüm. ASGD Malatya Şubesi 6 ay önce kurulmasına rağmen genel merkezin faaliyetlerini bile geçti" ifadelerini kullandı.

Karaca, Türkiye'de özellikle Anadolu'da gazetecilik yapmanın zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise, Malatya'yı tesis anlamında toz duman ettiklerini belirterek, "Malatya'nın her noktasında spor salonları yapıyoruz. Bu anlamda bir gece düzenlemeyi düşünüyorduk. Bu geceyi de, çalışmaları bitirdikten sonra yapmayı planlıyordum. Ama ASGD Malatya Şubesi kuruldu. Başına da cevval, ateş gibi adamlar geldi. Son sürat hem bizi hem spor taban birliklerini ziyaret ettiler. Öyle bir tur attılar ki, bizi 3-5 defa ziyaret ettiler. 6 ay önce kuruldular ama yaptıkları etkinlikleri anlattı, bu etkinlikler 6 aya sığacak gibi değil. Futbol tabiriyle söylemek gerekirse topa hızlı girdiler" diye konuştu.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, ASGD Malatya Şubesi'nin güzel bir işe imza attığına değinerek, şunları söyledi: "Yıllarıdır bir araya gelmediğimiz ama örnek aldığımız insanları burada görmek bizleri duygulandırdı. O manada ASGD Malatya Şubesine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede yapmış oldukları bu başarılı çalışmalar devam eder. Yapılan bu çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir."

TÜFAD Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır ise, Malatya spor camiasında emek vermiş insanlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

MASKF Başkan Vekili İbrahim Rıfat Türkmen de, ASGD'yi yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, "Hepiniz büyük ve saygıdeğer insanlarsınız. Recep Menevşe ağabeyimiz aramızdan ayrıldı. Gerçekten saf, temiz ve pırıl pırıl bir insandı. Bu konuyla ilgili bir turnuva düzenleyip, hem akrabam hem de spor adamı olan Recep ağabeyimizi andığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik ise, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD)Malatya Şubesi olarak 1. Malatya Spor Adamları Gecesini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Malatya'da, 1. Malatya Spor Adamları Gecesini düzenliyoruz. Bu gecemizi geleneksel hale getireceğiz. Başarılı olan spor adamlarımıza ödüllendirip, onurlandıracağız. Onlara hak ettikleri değeri vereceğiz" şeklinde konuştu.

Çelik, ASGD Malatya Şubesi'nin kısa bir süre önce kurulmasına karşın Malatya'da birçok faaliyete imza attığını da sözlerine ekledi.

ASGD Malatya Şubesi 2. Başkanı Fatih Avcı, "Bu konuşmayı yaparken, lisansı yeni çıkmış ilk maçını oynayacak küçük bir sporcunun ya da ilk maçını yönetecek genç bir hakemin heyecanını hissediyorum. Çünkü karşımda yıllarca spora hizmet etmiş, yaşça benden büyük, beni, arkadaşlarımı, Mehmet Topal'ları, Suat Arslanboğa'ları yetiştirmiş, eli öpülecek koskocaman bir camia var. Namağlup şampiyonluklar yaşayan, UEFA kupalarına giden, milli sporcular yetiştiren bir camianın bireyleri olarak spora hizmet etmiş, hayatını yırtık kramponlara, patlak toplara, çamur sahalara adamış büyüklerimizi ahde vefa duygusuyla hatırlamak, onlara küçükte olsa teşekkür etmek istedik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kısa bir süre önce hayatını kaybeden merhum Recep Menevşe için hazırlanan klip gösterildi.

Gecede daha sonra ödül törenine geçildi. ASGD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen Recep Menevşe Futbol Turnuvası'nda birinci olan Malatya Baro Takımı ile turnuvanın ikincisi SAVDESSAN Futbol Takımına ödülleri ve kupaları takdim edildi. Ayrıca turnuvada görev alan hakemler Mesut Aslangiray ve Mehmet Saydam'a plaket verildi.

Gecenin en anlamlı plaketi Menevşe ailesine takdim edildi. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi, 1. Malatya Spor Adamları Gecesinde ödül alan isimler şöyle:Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Yeni Malatyaspor kulüp eski başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, Teknik Direktör Mustafa Ceviz, Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, Teknik Direktör Nihat Balan, Süper Lig Hakemi Suat Arslanboğa, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Belediyespor'un eski yöneticilerinden Atilla Kantarcı, Tekvando Malatya eski il temsilcisi Murat Turgut, eski hakem Dursun Cumali Sucu, Malatyaspor eski yöneticilerinden Keşşaf Kodaman, amatör sporunun emektarları Aziz Ovagil, Sıtkı Derme, Özkan Akbulut, Mehmet Duman, İzzettin Köse, Hikmet Alkan, Muharrem Zeyno, Selahattin Yapa ve Cumali Dedeoğlu'nun yanı sıra spor basınından Şenol Karaduman, Mehmet Göresiye, Yusuf Uğur ve Ferdi Durdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız