SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ASGD'den Spor Adamları Gecesi

0
Güncellendi - 2016-05-13 15:43:06
ASGD'den Spor Adamları Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi, ASGD Malatya İkinci Spor Adamları Gecesi’ni düzenledi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen geceye; Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Gençay, Malatya Basın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen, Alima Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Alima Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı ile Kulüp Müdürü Selçuk Günaydın, AYMS’nin Teknik Direktörü İrfan Buz, AYMS’nin defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, Malatya Derebeyleri Taraftar Grubu Başkanı Murat Soysal, ASGD Malatya yönetimi ile spor taban birliklerinin temsilcileri katıldı.

Gecede konuşan Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, Türkiye’nin öz vatanları olduğunu ifade etti.

Azerbaycan ile Türkiye’yi hiçbir zaman ayırmadıklarını kaydeden Hamzayev, “Sizler her zaman Azerbaycan’ın yanında oldunuz. Bizlerde her zaman Türkiye’nin yanındayız. Biz kardeşiz” dedi.

Hamzayev, Azerbaycan sporunun iyi durumda olduğunu belirterek, Azerbaycan’da büyük organizasyonların düzenlendiğini ifade etti.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise, ASGD Malatya Şubesinin kısa süre önce kurulmasına rağmen önemli programlar yaptıklarını kaydetti.

Eserdi, Malatya’ya güzel bir TFF hizmet binasının kazandırıldığına dikkat çekerek, U-12 Futbol Ligi’nin TFF Sahaları’nda oynanacağını ifade etti.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da, “Spor bir temaşadır. Seyirlik kısmı var. Fakat bunların topluma, geniş kitlelere yayılması ancak ve ancak medya ile olur. Bir stadın kapasitesi 5-10 bindir ama o müsabaka medya aracılığıyla milyonlara hatta milyarlara ulaşmaktadır. Medyanın sporun gelişmesinde, sporun mesajının tüm dünya kitlelerine ulaşmasında katkısı yadsınamaz” diye konuştu.

TÜFAD Malatya İkinci Başkanı Muharrem Zeyno ise, ASGD Malatya Şubesine düzenledikleri geceden dolayı teşekkür etti.

Zeyno, bu tür etkinliklerin devamını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Alima Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek de, sporun şehri birleştirici bir gücünün olduğunu ifade etti.

Alt yapıya büyük önem verdiklerini anlatan Gevrek, “Göreve geldiğimizde altyapıya önem vereceğimizi söylemiştik. Türk futbolunda altyapıda ciddi sıkıntılar var. Malatya’da bu tür destek ve istişarelerle inşallah çalışmalarımız ve projelerimiz var. Altyapının kurumsallaşması adına çalışmalar yapacağız. Bunun yanında kulübe kalıcı gelirin sağlanması için girişimlerimiz var” ifadelerini kullandı.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ise, tesisleşme noktasında Malatya’nın son 5 yılda büyük bir atılım yaşadığını kaydetti.

Özdemir, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın yeni projelerinin de olduğunu ifade ederek, “Müdürümün masasında projeleri görebilirsiniz. Beylerderesi’nden sonra 240 dönümlük bir arazinin spor kompleksi olması için bir çalışmaları var. Yeşiltepe’deki 1 nolu sahaya güzel bir stat yapıyoruz” dedi.

BİK Malatya Müdürü Nihat Abacı da, muhabirliği döneminde Malatya’da hem amatör hem de profesyonel sporları takip ettiğini belirtti.

Anadolu’da görev yapan basın mensuplarını ‘Cevap Kelle’ye benzeten Abacı, “Spordan siyasete, adliyesinden protokolüne her türlü habere koşardı. Daha yeni branşlaşma olmaya başladı” diye konuştu.

Malatya Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Göçmen de, “Futbol bu ülkede birliğe, beraberliğe, dostluğa, arkadaşlığa vesile olan bir harçtır. Bu harç iyi yapılırsa ülkede birlik, beraberlik ve dostluk daha ciddi anlamda ve sağlıklı bir şekilde oluşur” ifadelerini kullandı.

ASGD Malatya Şubesi Derneği Başkanı Akif Çelik ise, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin merkezinin Bursa’da olduğunu ve 55 ilde faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Çelik, Malatya’da iki yıl önce kuruluş aşamalarını tamamladıktan sonra birçok etkinlik yaptıklarını ifade etti.

ASGD Malatya Şubesi’nin düzenlediği İkinci Spor Adamları Gecesi’nde ödül alan isimler şöyle:

 a92ASGD Onur Ödülü-Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

ASGD Özel Ödülü-Eski Milli Tekvandocu-Nevzat Alaca

Yılın Fair-Play Ödülü-Malatya Taraftarlar Derneği

Yılın Amatör Oyuncusu-Ahmet Menevşe

Yılın Sporcusu-Murat Tan

Yılın Takımı-Malatya Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Takımı

Yılın Spor Yöneticisi-Adil Gevrek

Yılın Futbolcusu-Sadık Çiftpınar

Yılın Teknik Direktörü-İrfan Buz.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a91

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız