SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asi Kalp' 210 Bin TL'ye Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:26:48
'Asi Kalp' 210 Bin TL'ye Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 38’i dişi, 28’i erkek toplam 66 safkan Arap Tayı,  TİGEM Bursa Karacabey Tarım İşletmesi’nde satışa sunuldu. Satışta en yüksek değer Asi Kalp adlı tay için biçildi ve 210 bin TL’ye alıcı buldu. Toplamda ise 2.3 milyon TL gelir sağlandı.

Açık artırma yöntemiyle satışa sunulan ve Sultansuyu Harası’nda yetiştirilen safkan taylar için kıran kırana bir mücadele yaşandı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz’ın yönetiminde gerçekleştirilen satışta, Malatya’dan TİGEM Bursa Karacabey Tarım İşletmesi’ne götürülen toplam 66 koşu tayı görücüye çıktı.

Yoğun bir ilginin olduğu açık arttırma sürecinde, alıcılar en iyi taylara sahip olmak için sürekli fiyat yükseltti.

Satış sonrasında, en yüksek değer Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin de gözdesi olan Asi Kalp adlı koşu tayına biçildi. Asi Kalp uzun süren bir açık arttırma mücadelesinden sonra 210 bin TL ile alıcı buldu. Asi Kalp, Mozaik Tarım Şarapçılık A.Ş. tarafından satın alındı.

Toplamda 2,3 milyon TL gelir sağlandı

Toplamda 66 tayın satışa sunulduğu açık arttırma sonunda 54 tay satılırken, taylar 210 bin TL ile 10 bin TL fiyatlarla satıldı. Ortalama satış tutarının 43 bin TL olduğu açık arttırmada toplamda 2 milyon 313 bin TL gelir elde edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız