SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşıda 2. Tur Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:48
Aşıda 2. Tur Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Çocuk Felci Destek Aşılama Kampanyası’nın 2. turunun 17 Şubat Pazartesi günü başlatılacağı bildirildi.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çocuk Felci Poliomyelit virüsünün meydana getirdiği ve felçle (paralitik poliomyelit) zaman zaman da ölüm ile sonuçlanabilen bir hastalıktır. Bir zamanlar tüm dünyada görülebilen çocuk felci, bu hastalığın dünyadan yok edilmesi için başlatılan yoğun aşılama kampanyaları sonucunda ciddi bir şekilde azalmıştır.

Çocuk felci virüsü sadece insanlarda bulunur ve kişiden kişiye, bu virüsü taşıyan kişilerin dışkıları ile kirlenmiş yiyecekler ve suyolu ile ve daha nadiren solunum yolu ile bulaşmaktadır. Ilıman iklimlerde polio virüs enfeksiyonu yaz aylarında artar. Poliovirüsü çok büyük bir hızla yayılan bir virüstür. Hasta kişiyle aynı evde kalan çocuklara yayılma oranı yüzde 100, erişkinlere bulaşma oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Polio Eradikasyon Programı’nda amaç vahşi polio virüsünün yok edilmesidir. 1988 yılında başlatılan programın temel stratejilerinden biri de destek aşılama çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı.

“Çocuk Felci Destek Aşılama kampanyasının 1. turu 23-29 Aralık 2013 tarihinde yapılmış olup, İlimizin de içinde bulunduğu 4 ilde Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye eş zamanlı 17-23 Şubat 2014 tarihleri arasında ilk turda aşılanan bebek ve çocuklarımızın 2. tur destek aşılaması yapılacaktır” diyen Şener, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Dünya Sağlık Örgütü’nün ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nın görüşleri doğrultusunda ilimizde aileler, rutin hizmetler çerçevesinde önerilen aşı takvimine ek olarak kapı kapı dolaşılarak uygulanacak olan Çocuk Felci Aşı Günlerinde çocuklarının aşılarını mutlaka yaptırmalı ve bu konuda sağlık personeline yardımcı olmalarını bekler tüm çocuklarımızın polio virüsünden arındırılmış bir dünyada yaşamaları ümit ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız