SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşık Şeref Taşlıova Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:53:43
Aşık Şeref Taşlıova Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Halk Ozanı Şeref Taşlıova, Ankara'da vefat etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Devlet Sanatçısı Aşık Şeref Taşlıova'nın, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını bildirdi.

Köksoy, konu hakkında basına yaptığı açıklamada, Taşlıova'nın, Ardahan'ın Çıldır ilçesi Gülyüzü köyünde 10 Nisan 1938'de dünyaya geldiğini ve Ardahan için önemli bir isim olduğunu söyledi.

Taşlıova'nın vefatından kendilerini ve Ardahanlı hemşehrilerini derinden üzdüğünü belirten Köksoy, şöyle konuştu:

"Allah rahmet eylesin. Entellektüel birikimi, yüksek biri sanatçı ve daha da önemlisi bir hemşerimizdi. Dolayısıyla bu anlamda yeri zor doldurulur bir değerimizi kaybettik. Üzüntülüyüz. Meşhurluğu, tanınırlığı, ülke sınırını aşmış uluslararası şahsiyet kazanmış ve aynı zamanda aşıklık geleneğinin, aşıklık sanatının önemli lider temsilcilerinden birisiydi. Kendisi, milli ve manevi değerlere bağlı, topluma önder olmayı, ahlaklı, faziletli mesajlar vermeyi ilke edinmiş biriydi. Taşlıova, aynı zamanda UNESCO tarafından sanatı ve yaklaşımı ile yaşayan kültür adamı olarak ilan edilen bir insandı. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine, sanatçı dostlarına ve Ardahanlı hemşehrilerime başsağlığı diliyorum"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız