SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asıl Amaç Halk Olsaydı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:25
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanlığı’nın eski müsteşar yardımcılarından emekli büyükelçi Yusuf Buluç, Patriotların Türkiye’de konuşlandırılmasının asıl amacının halkı değil, belli tesisleri korumak olduğunu söyledi. Buluç, “Aksi halde, bölge halkına da gaz maskesi dağıtılırdı” görüşünü dile getirdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda (AGİT) daimi temsilci olarak da Türkiye’yi temsil eden Dışişleri Bakanlığı’nın NATO ve güvenlik uzmanlarından emekli büyükelçi Buluç, hükümetin Patriotların Suriye’den kitle imha silahları ile gelebilecek bir saldırıya karşı konuşlandırıldığına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, Suriye’nin, söylendiği gibi kimyasal ya da biyolojik kitle imha silahları ile saldırması halinde, Patriotların tek başlarına yeterli olmayacağını söyledi. Patriotların Türkiye sınırları içinde Suriye füzeleri menzilinde yaşayan halkı korumaya yetmeyeceğini dile getiren Buluç, bunun için İsrail’i örnek gösterdi.

İsrail’in gerilim içinde olduğu ülkelerden gelebilecek olan kitle imha silahı saldırılarına karşılık, füze savunma sistemi yanı sıra, halkına gaz maskesi de dağıttığını anımsatan Buluç, “Oysa Türkiye, NATO’nun yardımıyla Patriotları topraklarına konuşlandırırken, halkına gaz maskesi dağıtmak gibi bir uygulama yapmıyor. Bu durumda, Patriotların sadece tesisleri korumak için getirildiğini düşünmek mümkün” dedi. Buluç sözünü ettiği tesisler konusunda ise “Malatya-Kürecik’teki NATO radarları, İncirlik’teki üs ve Diyarbakır’da, Suriye’ye karşı olası bir eylemde kullanılabilecek olan hava üssünün korunması içindir” görüşünü dile getirdi.

"KALICI DEĞİL.."

Bu arada NATO Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Jesper Vahr,  19. Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Konferansı'na katılmak üzere geldiği Antalya'da, AA muhabirinin, Türkiye'nin NATO'dan Patriot savunma sistemi talebine ilişkin sorularını yanıtladı.

Vahr,  ''Bu karar hem gerçek anlamda savunma yetenekleriyle ilgiliydi hem de Suriye rejimine güçlü bir mesajdı'' dedi.

Vahr, Suriye'deki kriz biterse sistemlerin ülkelerine geri gönderilip gönderilmeyeceği sorusunu da ''Önceden bir hükümde bulunmak istemem, ancak eğer kriz ortadan kalkarsa, bu kesinlikle kilit önemde bir husus olur. Bu karar, savunma yeteneklerinin mevcut durumda takviyesi anlamına geliyor, Patriot bataryalarının kalıcı olarak Türk toprağına yerleştirilmesi demek değil'' şeklinde yanıtladı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız