SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asıl Amaç Türkiye'yi Korumak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:44:55
A- A+ PAYLAŞ

NATO Genel Sekreteri Rasmussen Suriye ile ilgili gelişmeler konusunda aylık olağan brifinginde önemli açıklamalarda bulundu. Suriye meselesinde NATO olarak saha dışında kalmadıklarını zaten Suriye’de bir rol üstlenmek niyetinde hiçbir zaman olmadıklarını ifade eden Rasmussen esas amaçlarının her daim Türkiye’yi olası saldırılara karşı korumak olduğunu belirtti.

Olası bir askeri operasyon esnasında Suriye rejiminin Türkiye’ye de saldırması durumunda NATO’nun 4.maddesini derhal işleteceklerinin ve tüm üyeleri toplayarak verilecek uygun karşılığı görüşeceklerinin de altını çizen Rasmussen bu durumun 5. madde kapsamında sayılıp sayılmayacağı konusunda ise yorum yapmadı. "Siz genel sekreter olarak gönüllülerin askeri operasyonundan yana mısınız?" sorusuna ise Rasmussen uluslararası toplumun Suriye için harekete geçmesi gerektiğini düşündüğü söyledi ancak yine de uzun vadede askeri müdahalenin çözüm olacağına inanmadığını belirtti. Rasmussen açıklamasında ayrıca, “Suriye’de kimyasal silahın kullanıldığı ve bunu rejimin kullanmış olduğu konusunda benim şüphem yok. Müttefiklerimiz ellerindeki istihbarat ve bilgileri bu konuda bizimle de paylaştılar elbette. Bu durum 21. yüzyılda affedilemez ve göz ardı edilemez bir durumdur. NATO’ya göre bu uluslararası barışa karşı bir tehdittir. Üyelerimizle yakın şekilde istişare halindeyiz ve güney sınırlarımızı korumak adına da özellikle Türkiye ile de tam anlamıyla dayanışma içerisindeyiz. Türkiye’yi savunmak adına tüm planlarımız hazırdır. Tüm bunlarla birlikte NATO demokrasilerden oluşan bir organizasyondur ve bu nedenle demokratik ülkelerin kendi içerisindeki demokratik süreçler sağlıklı ve normaldir. Bize ’Neden kimyasal silah olunca farklı? neden hemen harekete geçmiyorsunuz?’ diye sorular gelmesi normal ancak bilinmeli ki mesele göründüğünden çok daha karmaşık ve zordur. Kimyasal silahların olayı konvansiyonel silahlardan farklıdır çünkü bir şey yapılmazsa her an sistematik kitle imha araçlarına çevrilebilirler. Elbette diğer silahlarla insanların ölmesi de korkunç bir trajedidir ancak kimyasal silahların tüm dünyada yasaklanmasının ve kabul edilemez olmazların çok önemli nedenleri mevcuttur. Bu konuda tavırsız ve eylemsiz kalmak dünyanın başka yerlerindeki başka diktatörlere ve rejimlere çok yanlış ve tehlikeli bir sinyal verir" şeklinde konuştu.

NATO için Suriye’de daha ileri bir rol öngörmediğini de aktaran Rasmussen, bireysel ülkelerin eğer istiyorlarsa askeri olarak yanıt vereceklerini ifade ederek bu noktada NATO’nun Patriotlar, istişareler ve ortaya konan dayanışma ile görevini yerine getirmiş olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız