SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asıl İnsanlık Suçu Bunlardır"

A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Uludere'de yaşanan olaylar ile gündemdeki konulara değindi. Milletvekili Şahin,  eşit işe eşit ücretin kendi iktidarları döneminde yapıldığını belirterek, " Daha önceki dönemlerde Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan adaletsiz ücret dağılımı, kamu çalışanları arasında psikolojik, sosyal ve özellikle ekonomik anlamda huzursuzluk  yaratmakta idi." dedi. 
 
"DENGE TEMEL AMACIMIZDIR"
 
"Ücretler arasında denge sağlanması bizim temel amacımızdır." diyen Şahin,  "AK Parti hükümetimiz tüm olaylar karşısında hassasiyetle yaptığı çalışmaları bu konuda da göstermiş olup her gün yanlışı düzeltme adına yeni bir uygulamayı gündeme almakta ve bu  uygulama üzerinde gerekli çalışmaları yaparak ilgili kanunlar ile çalışma hayatını nitelikli, adaletli, sistemli bir hale getirmeyi amaçlamakta ve uygulamaktadır.
 
Kamuda eşit işe, eşit ücret sistemi uygulamasını kademeli olarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. İşin taşıdığı önem, zorluk ve sorumluluk gibi özellikleri göz önüne alınarak ödenen ücretler arasında bir denge sağlanması bizim temel amacımızdır. Yapılan değişikliklerle aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı. 
 
"YENİ DÜZENLEMELER HASIL OLMUŞTUR"
 
Kanun Hükmünde Kararname'yle yapılan bazı düzenlemelere ilişkin yeni düzenleme yapılması hasıl olmuştur diyen Milletvekili Şahin, " 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle daha önce 2629 sayılı Kanunda düzenlemeler yapılmıştı. Fakat Kanun Hükmünde Kararnameyle yapılan bazı düzenlemelere ilişkin yeni düzenleme yapılması hasıl olmuştur. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapan pilot ve kurbağa adamların 3160 sayılı Kanununda da düzenleme yapılması eşit işe eşit ücret kapsamında gerçekleşmiş olacaktır.
 
Daha önce 2629 sayılı uçuş, paraşüt, denizaltı, dalgıç ve kurbağa adam hizmetleri tazminat kanununda değişiklikleri 3160 sayılı Emniyet Teşkilatı uçuş ve dalış hizmetleri tazminat 2 kanununda da bazı düzenlemelerin yapılması eşit işe eşit ücret kapsamında gerekmektedir. Bu kapsamda 3160 sayılı kanunun 6 ncı maddesinde bazı düzenlemeleri 2629 sayılı kanuna paralel olması amacıyla yapılması zorunludur. Yapılan bu değişikliklerle özellikle kamu çalışanlarımızın eşit işe eşit ücret alması sağlanmış olması bizleri ve bugüne kadar bu sıkıntıyı yaşayanları sevindirmiştir. "diye konuştu. 
 
"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMIŞLAR MIDIR?"
 
Şırnak Uludere ilçesinde yaşanan olayda vatandaşların hayatını kaybetleri konusunuda değerlendiren Şahin, "Masum insanların canına kast edenler insanlıktan nasibini almış mıdır? Sözlerimi bitirirken, Şırnak Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımıza Allah'dan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Hiç kimsenin bu meclise insanlık dersi verme hakkının olmadığını ifade ederken, Türkiye’nin birlik ve bütünselliğini parçalamak isteyenler, Biricik ana kuzusu olan o körpecik 12 – 13 yaşındaki kız çocuklarımızı ailelerinden koparıp dağa çıkarmak için baskı yapanlar, Masum 4 kız çocuğumuza 280 adet kurşun sıkacak kadar merhametsiz davrananlar, Güvenlik güçlerini ve masum vatan evlatlarına haince pusu kurarak şehit edenler, Referandum da halkın iradesine saygı göstermeyip sandığa gitmesini engelleyenler, Taziye ziyareti için gelen ilçe kaymakamına ve misafire saldırmaları için insanları kışkırtanlar, Bingöl’de canlı bomba sonucu anne ve iki evladının öldürülmesi, Bingöl’de 33 askerimiz, Başbağlar’da 37 masumun canlarına kıyanlar, Vatandaşlarımızın canlarına ve mallarına kasıt ederek Molotof kokteylleri atanlar, Ankara Kumrular Sokakta ve İstanbul Güngören’de, dershane önlerinde bomba patlatanlar ve  masum insanların ölümüne sebep olanlar, insanlıktan nasibini almışlar mıdır? İşte asıl insanlık suçu bunlardır." dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız