SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Asıl İşim Devre Arasında..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, göreve geldikten 2 gün sonra oynanan Gençlerbirliği Oftaş maçında alınan yenilginin ardından yaptığı değerlendirmede, tek düşüncelerinin kalan 4 maçı kazanmak olduğunu söyledi ve “Asıl benim işim devre arasından sonra başlayacak.” dedi. Bu arada, Ankara’dan dönen Malatyaspor, hiç ara vermeden Orduspor maçı hazırlıklarına başladı.

“KAZANMAK İSTEDİK, ANCAK OLMADI..”
Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-kırmızılı takımın 2-1 mağlubiyetiyle sonuçlanan, skor ve hakemin kötü yönetiminden çok, Malatyaspor’un “etkisiz, isteksiz ve beceriksiz” olması nedeniyle taraftarın büyük tepki gösterdiği Gençlerbirliği Oftaş karşısındaki mücadeleyle ilgili olarak, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz’a şu değerlendirmeyi yaptı:

“Benim ilk maçımda tabi ki kazanmak istedik. Ancak olmadı. Ligin en çok koşan rakiplerimizden biriyle oynadık. Doğrusunu söylemek gerekirse oyuna iyi başlamadık. İlk dakikalarda karambolden bir gol yedik. Daha sonra oyunda dengeyi kurduk. Gol atmak ve galibiyeti almak için oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterip, en iyisini yapmaya çalıştılar. Penaltı pozisyonunun ağır bir karar olduğu düşüncesindeyim. O şartlar altında o penaltı verilmemeliydi. Penaltıdan sonra da oyundaki hakimiyeti elimize aldık. Gol bulmak için çabalarken, aradığımız golü de bulduk. Atilla’nın golünden sonra Alper’in kaçırdığı bir gollük pozisyonumuz var. 79.dakikada Alper’in kırmızı kart görmesinden sonra oyunda kalan süreyi 10 kişi tamamlamak zorunda kaldık. Son 10 dakikada 2-1 yenik, böylesine disiplinli ve koşan bir rakip karşısında oyunu risk ettik.

Maçı en azından berabere bitirmeyi düşünüyorduk. Ancak olmadı. Gençlerbirliği Oftaş maçı geride kaldı. Tek düşüncemiz bugünden sonra Orduspor maçıdır .Bu maçı kazanmak için mücadele edeceğiz “” diye konuştu.

“YAPABİLECEĞİM FAZLA BİRŞEY YOKTU..”
Kartal, takımın oyununa yönelik eleştirilere katılmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Takımın isteksiz ve mücadele gücünden yoksun olarak oynadığı düşüncelerine katılmıyorum. Herkes şunu iyi bilsin: Karşılaştığımız rakip, bu ligin en fazla koşan ve disiplinli takımlarından bir tanesi. Üstelik hafta içinde bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması, sakat futbolcuların oluşu, çalkantılı haberlerin ortada dolaşmasından dolayı sıkıntılar vardı. Ben de takımla birlikte 1 idmana çıkabildim. Bu şartlar altında benim yapabileceğim fazla bir şey yoktu. Sadece takımın özgüvenini sağlamak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek, birlik ve beraberliği sağlamaktı.”

“ASIL İŞİM DEVRE ARASINDAN SONRA..”
Kartal, kalan 4 maçta en iyi sonucu almak istediklerini belirterek, “İlk yarının kalan maçlarımızda alabileceğimiz en yüksek puanı almak istiyoruz. Bunun için sahaya çıkıp mücadele edeceğiz. Asıl benim işim devre arasından sonra başlayacak.

Gerçekten iyi ve kaliteli bir kadro elimizde var.Biz elbirliği ile bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Malatyaspor taraftarı endişe etmesin. Tabiki Oftaş maçından galibiyet ya da en azından 1 puan almak istedik. Ancak olmadı. Şimdi bizim tek düşüncemiz kalan 4 maçımızı kazanmaktır. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp hedefe ulaşacağız.”dedi.

CELİL- ŞENOL KONUSU..
Kartal, kendisi göreve gelmeden önce yönetimin kadro dışı bıraktığı Celil ve Şenol Yavaş konusunda ise, “Celil ve Şenol ile geçen hafta kısa bir görüşme yaptım. Pazartesi günü yeni bir görüşme daha yapıp Salı günü Yönetim Kuruluna raporumu göndereceğim.Ben iki futbolcuyu da yakından tanıyorum. Oftaş maçından sonra kafamda bir şekillenme oluştu.En doğru kararı vereceğiz.”diye konuştu.

“FUTBOLDA OLAĞAN..”
Kartal, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Benim moralim yerinde öyle sıkıntılı veya moralsiz değilim. Futbolda olağan şeyleri yaşıyoruz. Her maçı kazanacaksınız diye bir kural yoktur.Biz doğru olan durumları tespit edip ona göre hareket edeceğiz. Futbolcularımıza da bunları anlatacağız. Disiplinli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Diğer konular beni ilgilendirmiyor. Basında şu çıkmış veya kamuoyunda şu konuşuluyor. Bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek konu: Malatyaspor’un başarısıdır..Ona odaklandık ve onun üzerinde çalışıyoruz.”

ARA VERMEDEN..
Öte yandan, Oftaş maçından sonra Malatya’ya dönen Malatyaspor, ara vermeden Orduspor’la önümüzdeki Pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Kartal’ın yönetimindeki antrenmana, kadro dışı olan Celil ve Şenol Yavaş’ın yanı sıra izinli olan kaleci Şenol Karagöl katılmadılar. Sakat olan Effa ise takımdan ayrı çalıştı.

Orduzu Pınarbaşı’ndaki sahada 11.30’da başlayan antrenmanda, bir gün önceki yenilgi nedeniyle futbolcuların hayli moralsiz oldukları gözlendi.

LİGDE 13. HAFTA SONUÇLARI VE 14. HAFTA..
A. Sebatspor 0 - 1 Diyarbakırspor
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor 2 - 1 Malatyaspor
İstanbul B.Ş.B. 2 - 0 Kasımpaşa
İstanbulspor 2 - 2 Altay
Karşıyaka 2 - 1 Gaziantep B.Ş.BLD
Mardinspor 1 - 2 Elazığspor
Uşakspor 1 - 4 Samsunspor
Orduspor 5 - 0 T. Telekomspor
Eskişehirspor - Kocaelispor (13 Kasım Pazartesi oynanacak)

* 14. Hafta Maçları
T. Telekomspor - İstanbulspor
Kasımpaşa - Mardinspor
Gaziantep B.Ş.BLD - Gençlerbirliği OFTAŞ Spor
Kocaelispor - Uşakspor
Samsunspor - Karşıyaka
Malatyaspor - Orduspor
Altay - A. Sebatspor
Elazığspor - Eskişehirspor
Diyarbakırspor - İstanbul B.Ş.B.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız