SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asıl Kahramanlar Burada'

A- A+ PAYLAŞ

Sakarya'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan karaciğerlerin Malatya'ya getirilerek 2 hastaya için devreye girip özel askeri uçak sağlayan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Turgut Özal Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek karaciğer nakli yapılan hastalarla sohbet edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Orgeneral Iğsız, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret ederek bir süre Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile görüştü. Orgeneral Iğsız daha sonra Turgut Özal Tıp Merkezi'ne geçerek burada bir süre önce Sakarya'da beyin ölümü gerçekleşen Ayhan Okur'dan alınan karaciğerin iki parça halinde nakledildiği 5 yaşındaki Zeynep Er ile 52 yaşındaki Eyüp Coşkun'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

2.Ordu Komutanı Iğsız, 5 yaşındaki Zeynep Er'e bir bisiklet ve saat, ailesine ise çelik yemek seti hediye ederken burada yapığı konuşmada " Çok önemli bir ameliyat geçirmiş 2 hastamızı ziyaret için geldik. Burada çok büyük başarı var, sizler de şahit oluyorsunuz.

Bu başarının tabii değişik ayakları var. Bunun ilk ayağı, organı bağışlayan aile ile ilgili. Ben bu aile ile ilgili bir iki söz söylemek istiyorum. En acılı durumunda bu organı bağışlama kararının alabilmek için bir insanın yüreğinin tamamen insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Bu insanlar gerçekten büyük bir işi başarmışlardır, öyle bir zamanda böyle bir bağış yaparak bakın işte bu yavruyu hayata kavuşturmuşlardır, en önemli aşamadır. Saygı değer insanlardır, ben bağış yapan ailenin bütün insanlarımıza örnek olarak gösterilmesini istiyorum. Eğer insanlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olurlarsa daha nice hayatlar aynı şekilde kurtarılacaktır." dedi.

"Bizim Silahlı Kuvvetler olarak bu konuda katkımız oldukça sınırlı" diyen Orgeneral Iğsız daha sonra şunları belirtti:

"Bizim katkımız, bağışlanan organı zamanında İnönü Üniversitesi'ndeki ehil ellere ulaştırmak şeklinde oluyor. Esas olayın kahramanları işte buradalar. Bu sıradan bir şey değildir. Bunun tekniğini açıklayacak durumda değilim, zaten bunlar zamanında açıklandı. Ama ben şunu ifade etmek istiyorum. Bu gerçekleştirilen operasyon üniversitemizin bilimsel temelde nerede olduğu, çağdaş tıpta nerelerde bulunduğunu çok güzel gösteren bir örnek. Ben hem sayın Rektörümüzü, sayın Dekanımızı, tabii çok kıymetli ekip mensuplarını aynı şekilde kutluyorum. Ve üniversitemizin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çok daha önemli gelişmelere imza atacaklarına hiç şüphe duymuyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Yavrumuza ve hasta yakınlarına geçmiş olsun diyorum."

Iğsız daha sonra karaciğer nakli yapılan diğer hasta Eyüp Coşkun'u da ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu ve bir de saat hediye etti.

Iğsız’ın hastaları ziyaretinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz ile Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman ile Tıp Merkezi yetkilileri de hazır bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız