SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asıl Kaynağı Siyasiler.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Malatya Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi olduğu ileri sürülen Melik Birgin’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’e gönderdiği “Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık” şeklindeki tweetin tam anlamıyla bir nefret söylemi örneği olduğunu söyledi. Ağbaba ‘Bu çok tehlikeli bir söylem ve bu ayrımcı söylemin asıl sorumlusu, asıl kaynağı siyasilerdir. Partinin lideri bir başka siyasi partinin liderini mezhepsel aidiyeti üzerinden suçlar ve yargılarsa, partinin mensubunun yapacağı marifet de budur’ dedi.

Konuya ilişkin olarak malatyahaber.com’un sorularını yanıtlayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in AKP Malatya Gençlik Kolları yönetiminde olduğu ileri sürülen Melik Birgin’in Şafak Pavey’e gönderdiği hakaret içerikli tweet mesajı sonrasında özür dilemesinin olumlu bir gelişme olduğunu, ancak özür dilemenin sorunu bütünüyle çözmediğini kaydetti. 

Asıl sorunun siyasi liderlerin ürettiği ve politik mücadelenin bir aracı haline getirdiği nefret söylemi olduğunu söyleyen Veli Ağbaba şöyle konuştu: ‘Böyle bir nefret söylemi, böyle kin ve nefret kusan zihniyet ülkemiz ve insanlık için büyük tehlike arz ediyor. AKP Malatya Gençlik Kolları yöneticisi olduğu belirtilen o şahsı, engelli bir insana fiziksel engeli üzerinden yaptığı hakareti şiddetle kınıyorum. Bu tam anlamıyla bir nefret söylemi. Nefret söylemi dünyada artık insanlık suçu olarak nitelendiriliyor. Fakat asıl suçlu bu şahsa böyle konuşma cesareti veren siyasilerdir. Partinin lideri bir başka siyasi partinin genel başkanını mezhepsel aidiyeti üzerinden suçlar ve yargılarsa, partinin mensubunun yapacağı marifet de budur. Bu yüzden siyasilerin söylemlerini nefret ve kin duygularından arındırması bir zorunluluktur’ 

Dinsel, siyasal, etnik, mezhepsel her tür ayrımcılığa şiddetle mücadele ettiğini ifade eden Veli Ağbaba, ‘Hangi partiden olursa olsun insanlara fiziksel engelleri, inançları, değerleri, siyasal görüş, politik tercih ve tutumları yüzünden hiç kimse hakaret edemez. Böyle bir tutum utanç verici, bu fanatizm ve ayrımcılık insanlık suçudur’ dedi. 

AKP Milletvekil Öznur Çalık: Malatyalılar Adına Pavey’den Özür Diliyoruz 

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık da malatyahaber.com’a yaptığı açıklamada, Melik Birgin’in Şafak Pavey’e attığı tweetin çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Melik Birgin’in AKP üyesi olduğunu fakat partinin herhangi bir kurulunda görevli olmadığını belirten AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ‘Böylesine çirkin bir mesaj gönderen şahıs partimizde barınamaz.’  diye konuştu. 

AKP Milletvekili Çalık, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’le konuşmak ve üzüntülerini iletmek üzere telefonla aradığını fakat Pavey’e ulaşamadığını da kaydetti. 

Bu arada twitter hesabı üzerinden de konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Çalık ‘Yazılanlar hepimizi üzdü,üzülen@safakpavey'den (genc Ak Partili bir yönetici olmasa da) biz de Malatyalılar adına özürdileriz’ dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız