SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asılsız İhbar Yapılmasın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Müdürlüğü bünyesinde, Malatya genelinde yağan kar nedeniyle kırsalda hizmet verecek karla mücadele ekibi kuruldu.

Kışın gelmesi ile yağan kardan dolayı yüksek yerlerde bulunan köylerin yollarının kapanmaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, “İlimize bağlı olarak 13 ilçemiz, 495 köyümüz, bin 102 mezramız bulunmakta. İhtiyaç duyulan yerler için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri bünyesinde 18 ayrı noktada 18 adet karla mücadele ekibi oluşturduk. Ekipler, köy yollarının sürekli açık tutulmasını sağlayacaklar” dedi.

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Malatya İl Özel İdaresi olarak, sorumluluk sahamızda bulunan toplamda 6 bin 279 kilometrelik yol ağımızda, 25 greyder, 15 dozer, 1 kar marinası, 10 yükleyici kepçe, 6 kamyon, 23 servis aracı karla mücadele çalışması yapacak.

Karla mücadele çalışmalarından 95 personelimiz görevlendirildi. Karla mücadele ekibi, kar yağmasa bile bulundukları bölgelerde hazır olarak bekleyeceklerdir. Ayrıca acil olaylara karşı en yakın ekip, en kısa zamanda o bölgeye yönlendirilecek. Yollarda mahsur kalan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına da yardımcı olacak.

Malatya Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Valilik kriz merkezine köy yollarının durumu ve yapılan karla mücadele çalışması mail yolu ile bilgilendirilecektir. Bu çalışmalar Malatya İl Özel İdaresi sitesinde de yayınlanacaktır.”

ASILSIZ İHBAR YAPILMAMASI İSTENDİ

Kardan kapalı köy yollarının açılması için zaman zaman asılsız ihbarlar yapıldığını söyleyen Kaya, “Bizlerin işlerinin kolaylaştırılmasında muhtarlarımız ve vatandaşlara da önemli görev düşüyor. Asılsız gelen ihbarlar ekiplerimizin çalışmalarımızı zora sokmakta olduğu gibi gerçek ihtiyacı olan yerlere hizmetin gitmesi gecikiyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmalarını bekliyorum” diye konuştu.

ARŞİV FOTO: Geçen yıllardaki kar mücadelesi çalışmalarından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız