SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşırı Gerginlikten Olmuş!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da başkan Haşim Karadağ'ın istifa ettiği yolunda dün akşam kamuoyuna yansıyan haberlerden yaklaşık 20 saat sonra Malatyaspor Kulübü'nden, istifa haberlerine ilişkin "düzeltme" açıklamaları geldi ve istifanın sözkonusu olmadığı belirtildi. Bu konudaki açıklamaları Malatyaspor Başkan Yardımcısı Hakan Kodaman bir basın toplantısıyla yaptı.

Kodaman, Malatyaspor İdari Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, istifa kararı ve sonrası ile ilgili özetle şunları söyledi:

“Sayın başkanımızın istifası söz konusu oldu. Bu istifa, bu gelişmelerin neticesinden çok, yönetim kurulu kararı olmadan, başkanımızın yoğun bir durumunda, kendi özel durumu, o gün yakınlarından hastaları vardı. ;Bu karmaşa içerisinde baskı altında bırakabileceğini bir kanala bildirmişti. Bu haberin ardından diğer kanallara, başkanın böyle bir durumunun söz konusu olduğunu ama bunun tam anlamıyla gerçekleşmediğini, yönetim kurulu olarak konuyu görüşeceğimizi söylemiştik.

Sayın Haşim başkanımızın ve yönetim kurulunun görevinin başında olduğunu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu geçen süreç içerisinde, yaşanan sıkıntılar içerisinde, kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldı, bir sıkıntı olduysa bundan dolayı kamuoyundan özür dilemek istiyoruz. Burası bir tiyatro sahnesi değil. Biz Malatyaspor Kulübünü yöneten insanlarız. Burda bir anlık gaflet içerisinde yapılmış olan bazı sıkıntılar abartılarak farklı noktalara taşınmak isteniyor. Biz yönetim olarak, başkanımız olarak görevimizin başındayız. Basın toplantısını benim yapmamla ilgili durumu sorarsanız, başkanımız sabaha kadar uyumadı. Bazı sıkıntıları vardır, hastaları vardır. Bundan dolayı ben yapıyorum. Herhangi bir yönetimde boşluk, istifa söz konusu değildir.

Ama biz gidiyorduk da, arkasında birşeyler koparmak anlamında değerlendirmenizi takdirinize bırakıyorum. Ki öyle birşey olsa bile bence basın mensuplarının bize bu konuda destek olması yönünde sorular sormasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Yani biz öyle birşey yapmış olsak bile, herhalde biraz daha bizi doğru yönlendirmek noktasında, sanki biz böyle bu ortamdan uzaklaştırmak noktasında değil de, biraz daha kucaklamak noktasında bunları yönlendirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

..Sayın başkanımızın dün görüşmeler neticesinde biraz gerginliği vardı. Gerginlik noktasında bir yerel televizyoncu arkadaşımıza bu dakikadan itibaren bırakabileceğini, belki de bıraktığını söylemiş. Ama o esnada, toplantıyla ilgili bizde herhangi bir konsültasyon yapılmadan bir anda alınmış bir karardı bu. Olayın sonradan taşınmak istendi ama, gerek yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımız, gerekse başkanımızın sağduyusu, bu baskı altından kısa zamanda toparlanmamıza neden oldu..

..Kurumlarda insanlar bazen şahsi fikirlerini söyleyebilirler. Ama kurumlar kişilerin üstündedir. Sayın Haşim başkan, dünkü ruh durumu ile ilgili bu yorumu yapmış olabilir. Ama Haşim başkan bugün sağduyu ile yaklaştığı zaman olaya, bu olayda daha mantıklı hareket etmesi gerektiği düşüncesi içerisine girdi. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu yolda bitme noktasında değil, başkanın kendi sağduyusuyla, ‘arkadaşlar biz bu işe madem ki geldik, bu işi sonuna kadar sürükleyeceğiz’ noktasına kendisi telkinde bulunmuştur. Yoksa Haşim başkana bizim telkin etme durumumuz söz konusu değil. Sonuçta kulüp başkanı Haşim başkandır, o bizi telkin etmiştir. Ben bu işi yaptım ama hep birlikte bu işi sonuna kadar sürükleyeceğiz, demiştir.

..Başkanımız kongrede 5.5 trilyon lira nakit para getireceğini, kongrede okuduğu tutanaklar kayıt altında. Orda kullandığı ifade 5.5 trilyon liralık bütçeyle geldiğini, bununla ilgili bir bütçe üzerinde konuştuğunu, herhalde bu arkadaşlarımız bütçeyle ile kendinden aktaracak kaynak arasındaki matematik verileri anlayamıyorlar. Bunu sürekli deklere ediyorlar..

.. Malatyaspor yönetimindeki arkadaşlar olarak hayatımızdaki en büyük hazzı Elazığspor’u yenerek yaşadık. Şu anda tüm Malatya halkı bizi bu konuyla ilgili çok tebrik ettiler. Malatya değil Türkiye’deki, Avrupa’daki Malatyalılardan mesajlar geldi. Biz bu mutluluğu yaşamak isterken niye bu kaoslar içine sürüklenelim? Bizim Elazığ maçı öncesinden sıkıntılarımız vardı. Biz o dakikaya kadar bu sorunları yaşatmamaya çalıştık. Bu heyecanı bile kursağımızda bıraktık, gerçek sorunları ortaya döktük. Bizim idealistliğimiz buradan kaynaklı. Eğer biz popülist olsaydık, Elazığ maçından çıkışta hemen tribünün önünde sayın başkan ve yönetim olarak biz istifa ediyoruz kardeşim derdik. O zaman hem tribünler karışırdı, ama biz onu yapmadık.

..Maddi sıkıntı birinci derecede. Ama bir de manevi destek problemi de vardı. Bundan birşey çıkar çıkmaz.. Gönül ister ki, bundan çok şeyler çıksın. Bu sefer sayın valimizden dolayı olayın boyutunun değişeceğini biliyorum. Çünkü herkes sıkıştığımız anda bizi belediye başkanımızla karşı karşıya getirmek noktasında gayret içerisinde bulunuyor ki, biz böyle bir pozisyona gelecek insanlar değiliz!..”

Sarı-kırmızılı kulübe maddi destek konusunda arayışlarının olduğunu kaydeden Kodaman, "Nitekim kaynak problemimiz kısmen çözüldü" ifadesini kullandı. Hakan Kodaman, Malatyasor'a maddi destek sağlayan Belediye Başkanı Cemal Akın'a da teşekkür ederken, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de kulübe maddi destek için kampanya başlatması ve hatta öğrencilerin kampanya hesabından, sonradan geri alınması kaydıyla Malatyaspor'a, sıcak para aktarmasının son derece anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı.

Malatyaspor'a yardım yapmayan kurum ve kuruluşlara sitem eden Kodaman, takımın Elazığspor galibiyetiyle iyi bir hava yakaladığını, bu havanın bozulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Bazı eksikler ve sorunlar varsa, takımı Süper Lig'e çıkaralım, ondan sonra hesap sorulsun. Şimdi bu havayı bozmayalım. Maddi ve manevi desteği sürdürelim. Kuruluşlar para versin, Süper Lig'e çıktıktan sonra da, paraların nerelere harcandığı hesabını sorsunlar" dedi.

Kodaman, ayrıca "taze bir bilgi" olarak da, Elazığspor maçındaki olaylarla ilgili, Malatyaspor'dan savunma istendiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız