SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aşırı Hız ve Yol Hatası'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul-Diyarbakır seferini yaparken Malatya'da raydan çıkarak devrilen yolcu treninde bulunan yaklaşık 250 yolcu kazayı burunları kanamadan atlattı. Jandarma raporunda "aşırı hız ve yol hatası" yüzünden meydana geldiği belirtilen kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul-Diyarbakır seferini yapan TCDD'ye ait ait 51542 sefer sayılı Güney Ekspresi, Malatya Garı'ndan yolcularını aldıktan sonra saat 23.20'de hareket etti. Tren, seyir halindeyken, Battalgazi ilçesi Hatunsuyu kasabası mevkiinde raydan çıkarak devrildi. Kazada trenin 3 vagonu tamamen raydan çıkıp yan yatarken, diğer 3 vagon ise devrilmeden raydan çıktı.

Kazanın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi ile 112 acil servis ambulansları gönderildi. Ancak devrilen vagonlardan çıkan yolcular kazayı burunları kanamadan atlattılar.

Trenden tahliye edilen yaklaşık 250 yolcu, Battalgazi Belediyesi'ne ait otobüslerle ilçe merkezine götürüldü. Yolcular, buradan da TCDD tarafından kiralanan özel otobüs ve minibüslerle Diyarbakır ve güzergahtaki istasyonlara gönderildiler.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Daşöz, "Tren Malatya garından ayrıldıktan kısa bir süre sonra kaza yaptı. 3 tane vagon raydan çıktı. Çok şükür herhangi bir yaralı ve ölüm olayı yok. Yolcuları tahliye ettik. Sorun olmayan bir vagon ise lokomotif ile Battalgazi İstasyonu'na götürüldü. Yolcuların 250 civarında olduğu tahmin ediliyor. Kazanın nedeni ile ilgili olarak şuan kesin bir şey söyleyemiyoruz. Kazanın nedeni detaylı çalışmadan sonra anlaşılacaktır" şeklinde bilgi verdi.

TCDD tarafından devrilen vagonların çıkartılması ve demir yolunun açılması için çalışmalara geceden başlandı. TCDD'nin uzman ekiplerince detaylı bir inceleme yapılacağı belirtildi.

"AŞIRI HIZ VE YOL HATASI.."
Bu arada Jandarma raporunda, kazanın "aşırı hız ve yol hatası" sonucu meydana geldiği belirtildi.

Jandarma raporunda, kazayla ilgili olarak "16.12.2007 günü saat: 20.30 sıralarında İstanbul Haydarpaşa tren garından çıkarak 250 yolcusu ile İstanbul Haydarpaşa - Siirt Kurtalan seferini yapan 51542 sefer sayılı Güney Ekspres yolcu treni 17.12.2007 günü saat:23.20 sıralarında Malatya Battalgazi Hatunsuyu Karaoğlan mevkiine geldiği esnada yol hatası ve aşırı hız nedeniyle, 7 vagonu raydan çıkması nedeniyle devrilmiştir. Ölü ya da yaralının olmadığı kazada, yolcular Malatya valiliğince tahsis edilen otobüsler ile Diyarbakır’a nakledilmiştir. C.Başsavcılığının talimatıyla makinist Ö.D (Ahmet oğlu) ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılarak tahkikata başlanılmıştır." bilgisi yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız