SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşırı Tuz Tüketimine Dikkat Çekildi

0
Güncellendi - 2018-03-17 03:31:58
Aşırı Tuz Tüketimine Dikkat Çekildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, başta yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa yol açan aşırı tuz tüketimine dikkat çekmek amacıyla Malatyapark AVM’de stant açarak bilgilendirme faaliyetinde bulundu.

“Dünya Tuza Dikkat Haftası’ kapsamında açılan stantta, aşırı tuz tüketiminden kaçınılması, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarının günlük de 5 gramdan (tepeleme bir çay kaşığı) fazla olmaması gerektiği belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminin koordinasyonunda, önceki gün Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından ve Kale Toplum Sağlığı Merkezi’nin organizasyonunda da Kale İzollu İlkokulu bahçesinde Sağlıklı Yaşam Araçları konumlandırılarak halka yönelik bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Zübeyda Erdoğan, Başkan Yardımcısı Feyza Danış, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Semra Tutuk Karagöz ve Halk Sağlığı Başkanlığında görevli uzmanlar stantları ziyaret ederek çalışmalara destek verdi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kombi servisi (6 yıl önce)
    Bu tür dikkat çekici projelere destek verilmeli ve şehrin belli bölümlerinde standlar kurularak insanlara daha fazla bilgi verilmeli.Yoksa yaş belli bir statüyü geçtiğinden belli bilgileri öğrenmenin pek bir faydası olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Hep yanlış bilinen yöntemler anlatılır,işlem görmüş tuzlar sofra tuzları Nacl den oluşur bunlar agresif olup kanser,tansiyon v.s hastalıklarına sebep olur,kaya tuzu yani doğal haldeki tuzlar mineral deposudur tansiyonu kanseri böbrek hastalıklarını önler sonuçta vucuttaki hücrenin işleyişide tuz sayesinde osmotik basıçla gerçekleşir bunun için tuz kullanırken sofra tuzu değilde kaya tuzu tüketilmelidir hiç bir zararı yoktur aksine çok faydalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    -Karakaya Barj Gölü'nün kirletilmesi ve zehirli balıkların halka yedirilmesi, -Beyaz undan ekmek üretilmesi, -NBŞ'li tatlıların ve diğer yiyeceklerin serbestçe satılması, sizlerin ilgi alanına girmiyor mu?
    0
    0
    Yanıtla