SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asiye Nasıl Kurtulur?'

A- A+ PAYLAŞ

Vasıf Öngören’in yazıp, Abdullah Ceran’ın yönettiği “Asiye Nasıl Kurtulur” adlı oyun Malatya Sabancı Kültür Sitesi’nde 30 Ocak Cuma ve 31 Ocak Cumartesi günü sahneye konulacak.

Oyun, Cuma günü 20.00’de, Cumartesi günü 14.00 ve 20.00’de başlıyor. 2 perdelik oyunun süresi 2 saat. Oyunu, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları sahneye koyacak.

Oyunun Dekor Tasarımını Şuar Şeylan, Giysi Tasarımını Mihriban Oran, Işık Tasarımını Yakup Çartık, Müziğini Hüseyin Çebi, Müzik Direktörlüğünü Z. Göknur Kara, Dans Düzenini Deniz Çığ ve asistanlığını Meltem Yücesal ile Elif Nutku yapıyor. Sahne Amiri Sedak Parlakgün, Kondüvit Olcaytu Gönder, Işık Kumanda Yasin Şimşek ve Ferhat Tahsin Şimşek ve Suflöz Dilek Çolak.

Oyunda rol alan isimler şöyle:

Arzu Tan Bayraktutan
Ayşegül Günay Demir
Elif Nutku
Kamil Korunan
Taner Turan
Ömer Naci Topçu
Bülent Çiftçi
Harun Türköz
Levent Uzunbilek
Berrin Kulya Balkanlar
Süheyla Elbaş

OYUNUN KONUSU..
Oyunun konusu şöyle:

"Günümüzde her gün tüm basın-yayın organlarında onlarcasına tanık olduğumuz kadın ve kadın sorunlarına yönelik haberlerin bir açısını ele alan “Asiye Nasıl Kurtulur?” özellikle bizim ülkemiz gibi kadının ekonomik ve toplumsal özgürlüğünü tam kazanamadığı ülkelerdeki bir yaraya değinmekte.

Asiye ve Asiye gibi yolunu çizmekte zorlanan ve erkek hegemonyası tarafından devamlı sömürülen kadınlarımızın birçoğu hiç istemedikleri ve seçmedikleri bir yolda hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyorlar. Toplum olarak hepimizin kaybedilen bu savaşta ne payımız olduğunu görmemiz, sadece söze dayalı çözümler değil öze dayalı çareler bulmamız gerektiğini bize bir kere daha hatırlatıyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız