SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Ağladı, Şehit Eşi Sildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:43:39
Asker Ağladı, Şehit Eşi Sildi
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu'nun (26) cenazesi memleketi Malatya’da toprağa verildi. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, eşinin fotoğrafını taşıyan askerin gözyaşını silerek, ‘ağlama’ dedi. 

Şehit Topçuoğlu’nun cenazesi, Şehir Mezarlığı morgundan helallik alınmak üzere Koyunoğlu Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Cenazenin getirilişi esnasında annesi Mine, babası Alaattin, ağabeyi Tarık ve eşi Aysun Topçuoğlu, akrabaları ile vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eş Aysun Topçuoğlu, eşinin fotoğrafını taşıyan askerin gözyaşını silerek, ‘ağlama’ dedi. Şehidin Uzman Çavuş olan ağabeyi Tarık Topçuoğlu da, ‘Ağlamak yok, onları sevindirmeyeceğiz’ diye haykırdı. Şehidin babası Alaattin Topçuoğlu ise, şehidin naaşını taşıyan araca çıkarak, oğlunun tabutuna sarıldı ve gözyaşı döktü. 

Şehit Topçuoğlu’nun cenazesi, baba ocağında helallik alınmasının ardından Şehir Mezarlığı’na getirildi. Sağanak yağış altında Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Topçuoğlu'nun cenazesi Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, 'Barış barış dediniz, kocamın kanı döküldü. Hadi barışın" diyerek, sitem etti. 

Acılı eş, cenazede ağlayanlara ise, "Burada ağlamayın, gidin evinizde ağlayın, onları sevindirmeyin dedi. 

Şehidin taşıyan top arabasının arkasından hiç ayrılmayan Aysun Topçuoğlu, "Temizliğe gideceğim ama oğlumuzu kimseye muhtaç etmeyeceğim. Gözün arkada kalmasın aşkım, emanetine çok iyi bakacağım" dedi. 

Henüz 2 aylık olan Baran adlı bebeği bulunan acılı eş, şehit eşini asker selamıyla uğurladı. 

Cenaze törenine; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız