SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Ailelerine Yardım

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:37
Asker Ailelerine Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da muhtaç asker ailesi yardımları kapsamında 252 aileye aylık 250’şer TL olmak üzere ödeme yapıldığı bildirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere 18 Nisan 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ başlatılmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Fon Kurulunun 2013/5 sayılı kararı ile Muhtaç Asker Ailelerine Yardım programına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

18 Nisan 2013 tarihi itibari ile muhtaç asker aileleri ilgili yardım programından yararlanmak isteyenler İl ve İlçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeye başlamıştır.

Muhtaç asker ailesi yardımı kapsamında başvuruda bulunacak kişiler; askere gitmiş / gidecek olan kişinin, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve askerlik dolaysıyla dönemsel yoksulluk riski bulunan, fakir ve muhtaç durumda olduğu Vakıf Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilen resmi nikâhlı eşi veya anne/ babasını kapsamaktadır.

Malatya Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına muhtaç asker ailesi yardımına toplamda 272 aile müracaat etmiştir. 125 ailenin başvurusu kabul, 127 ailenin başvurusu red ( muhtaç olmama nedeni ile ) edilmiştir. 20 ailenin başvuru sonrasındaki işlemleri devam etmektedir” denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

“18 Nisan - 15 Ağustos 2013 tarihleri arasında işlemleri tamamlanan müracaatçıların ödemeleri 10 Eylül 2013 tarihi itibari ile tüm PTT şubelerinden ödenmeye başlamıştır.

İlimiz genelinde toplamda tüm il ve ilçelerde Muhtaç Asker Ailesi yardımları kapsamında 252 aileye 10 Eylül 2013 tarihi itibari ile aylık 250’şer TL olmak üzere ödeme yapılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız