SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Boşalttı, Ağaçlar Kurumaya Başladı

0
Güncellendi - 2016-04-18 01:06:23
Asker Boşalttı, Ağaçlar Kurumaya Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Asker Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devredilerek, buradaki askeri personelin ayrılmasının ardından hastane bahçesindeki çamların bakımsızlık yüzünden kurumaya başlaması Beydağı’ndan da fark edilir duruma geldi.

EN AZ 20-25 YILLIK ÇAMLAR

Malatya Asker Hastanesi bir süre önce kapatılarak, burası Sağlık Bakanlığına devredildi.  Ancak, Sağlık Bakanlığı, Asker Hastanesi’ni mevcut haliyle faaliyete geçirmeyerek, söz konusu alanın kullanımına ilişkin olarak yeni projeler üzerinde çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar sürerken, devredilen asker hastanesinin bahçesinde bulunan en az 20-25 yıllık çam ağaçları bakım ve sulaması yapılmadığı için kurumaya başladı.

İl yöneticilerinin bugüne kadar en azından cenazeler için Şehir Mezarlığı'na gidip dönerken defalarca önünden geçtiği hastanenin bahçesindeki kuruyan ağaçların durumu Beydağı’nda da bakılınca fark edilebiliyor.

Vatandaşlar da, ağaçların ilgisizlik, bakımsızlık yüzünden kurumaya başlamasını içler acısı olarak nitelendirirken, Valilik veya Büyükşehir Belediyesi'nin, burada yeniden faaliyet başlayıncaya kadar, ağaçların bakımını yaptırmasını istediler.

1990 YILINDA KURULDU

Malatya’da 9 Ağustos 1990 yılında kurulmuş olan Asker Hastanesi, 17 Ekim 2005 yılına kadar çeşitli askeri birlikler bünyesinde hizmet verdi.  Malatya Asker Hastanesi Baştabipliği, 17 Ekim 2005’te TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığına devredilmiş ve 18 Aralık 2007 tarihinden itibaren de 50 yataklı olarak hizmet vermeye devam etti.  Asker Hastanesi yaklaşık 2 yıl önce Sağlık Bakanlığına devredildi ve devredilmiş hali ile kendi haline bırakıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

d5

d6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • murat (7 yıl önce)
    Merhaba ben 1993/94/95 yilarinda malatya asker hastahanesinde askerligimi yaptim. Ve o agaclarin. Fidanlarin dikiminde bulundum. 1993 de dikildi fidanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    standart akp politikası ağaçları keser, sonra oraya hazır çim getirir serer(yancılardan), sonrada yeşil alan yaptık diye övünürler, ama oturacak 1 m2 gölge bulamazsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Kara (7 yıl önce)
    Yorum ve yeni haberlerden bilgilendirseniz sevinirim.Selamlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Bu hastane yerinin boşalması isabet olmuş.Yeşilyurt belediyesi buranın peşini bırakmamalı uzun vadeli düşünmek lazım .Yeşilyurt belediyesi tüm ek birimleri ile buraya geçmeli burayı merkez görmeli.O zaman yeşiltepe sanayi hal topsögüt dilek kiltepe civarı müthiş gelişir şehir açılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali genc (7 yıl önce)
    kesince sorun cıkıyor. kurutup kesmek istiyorlar demekki. artık kesip ne yapacaklarsa o arsaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    belediyemizin en buyuk kayitsizligi bir cok yerde yillarin emegiyle yetistirilen agaclara ilgisiz kalmasi ..veya bilerek kurutulmasi ama bunu dusunmek bile istemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • haberi nerenizle okuyorsunuz. sağlık bakanlığına devridilmiş diyor. belediye ile ne alakası var. chp nin peynir muhabbetine dönmüş olay.
    0
    0
    Yanıtla
  • sağlık bakanlığını CHP yönetiyor herhalde Malatya da
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kaplan (7 yıl önce)
    Normal askerye aldığı dağ taş yerleri cennete çeviriyor ama kim orayı askeryeden alsa tekrar dağ taşa çeviriyor güya hastane yapılcaktı ağaçları kurutun siz kurutun en iyi bildikleri şey bilselerde bilmeselerde ağacı katletmeleri hiç bu kadar ağaca ve yeşile darbe vuran durum olmamıştı yazıkkk
    0
    0
    Yanıtla