SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asker Hastanesi'nin Yerine.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı,  iktidarları döneminde sağlıkta büyük bir reform yapıldığını söyledi. 

Fındıklı, Malatya'ya 200 yataklı büyük ve modern bir göğüs hastanesi kazandıracaklarını kaydederek, "Sağlıkla ilgili yeni yatırımlarla alakalı bir konu üzerinde çalışıyoruz. Askeri hastane kapanıyor 50 yatağa düştü. Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile bir görüşme yaptık. O hastaneyi, arazisi ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın ukdesine geçireceğiz. Orayı büyük bir göğüs hastanesine dönüştüreceğiz" dedi.

Sağlık alanında büyük bir reform yapıldığını dile getiren Fındıklı, şöyle konuştu: "Bütün hastaneleri, kurum hastaneleri de dahil olmak üzere birleştirdik. Demiryolları'nın, PTT'nin, bankaların, kurum ve kuruluşların hastaneleri vardı. Bunların hepsini birleştirdik ve sağlık sistemini tek çatı altında topladık. Öyle bir hale getirdik ki, artık askeri hastaneler sivillere hizmet ediyor. Tabi askerlerimizin de GATA hariç, bazı hastanelerin rantabl olmadığı ve devlet hastanelerinde daha ciddi hizmet aldıkları yönünde bir kararları var. Bu noktada Malatya Askeri Hastanesini de kapatma kararı aldılar. Orası 200 yataklı bir hastanedir. Şuan 50 yatakla hizmet veriyor. 80 dönümlük bir arazisi var. Şehrimizin de güzel bir semtinde bulunuyor. Sağlık Bakanlığımız oranın tadilatını yaparak, yeni sisteme uyduracak. Ondan sonra Malatya'nın 200 yataklı, çok modern bir göğüs hastanesi şekline dönecek."

"SAĞLIKTA MALATYA'NIN BİR MERKEZ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Fındıklı, sağlıkta Malatya'nın bir merkez olması için çaba sarf ettiklerini belirterek, hem üniversite hem de diğer hastaneleri dizayn ettiklerini söyledi.

Malatya'da, 150 yataklı fizik ve rehabilitasyon merkezi yapılacağını kaydeden Fındıklı, kadın-anne sağlığı ile ilgili 300 yataklı bir hastanenin yapılacağını belirtti.

Fındıklı, Karaciğer Nakli Enstitüsü binasının bitmek üzere olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Karaciğer Nakli Enstitüsü'ne 15 milyon TL para aktardık. O bina bitmek üzere. Sağlıkla ilgili bir çalışmamız daha var. Sayın valimiz ve TSO başkanımızın katılımıyla Malatya İnönü Üniversitesi'nde bir toplantı yaptık. Hem Başhekim hem de dekanımız bize bir brifing verdi. Malatya'nın sağlıkta bir kanser merkezi olması için çalışma başlattık. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde modern bir yanık ünitemiz var. Karaciğer nakli konusunda dünyanın ikinci merkeziyiz. Şimdi bir kanser hastanesi düşünüyoruz. Onun için proje çalışmaları başladı. Yaklaşık 30 milyon TL civarında bir destek bekleniyor. O desteği halledebilirsek, burayı aynı zamanda bir kanser merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz."

Malatya İnönü Üniversitesi'nin yaptığı çalışma kapsamında, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin VİP hastane gibi hizmet vermesinin istenildiğini kaydeden Fındıklı, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle Kuzey Irak, Ortadoğu, Suriye ve Kafkas ülkelerinden çok hasta geleceği konusunda çalışma var. Böyle bir turizmi de başlatmış olacağız. Sağlıkta iyice kökleşmiş bir ülke olacağız." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız