SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asker Kaçakları 24 Saatte Teslim Edilecek'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:47
'Asker Kaçakları 24 Saatte Teslim Edilecek'
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kolluk kuvvetleri tarafından yakalanan asker kaçaklarının 24 saat içinde şubeye teslim edilmesi gerektiği söylendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 4 Aralık 2012 tarihinde imzalanan "Yoklama Kaçağı ve Bakayaların Kolluk Kuvvetlerince Aranmasına" yönelik protokole istinaden kişilerin sorgulanmasına yönelik altyapı işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine göre kolluk kuvvetleri tarafından yoklama kaçağı ve bakaya olarak belirlenenlerin yakalanarak muhafaza altına alınmaları ve en geç yirmi dört saat içinde yetkili askeri mercilere teslim edilmelerinin sağlanması gerektiği hatırlatıldı.

Kişilerin sorgulanmasına yönelik altyapı işlemlerinin tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Yoklama kaçağı ve bakayalarla ilgili olarak polisçe muhtelif zamanlarda yapılan kimlik sorma ve sorgulama işlemi esnasında yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar, mesai saati içinde, en yakın askerlik şubesine, düzenlenecek tutanağa istinaden teslim edilecektir.

Görev yapılan yerde, teslim edilecek askerlik şubesi yoksa veya şubelerin çalışma zamanı içerisinde teslim edilemeyeceği açıksa, kişinin veya yakınının sağlık durumundan kaynaklanan acil durumların bulunduğu hallerde ve kolluğun hemen o anda işlem tesis etmesinin genel güvenlik ve mevcut riskler açısından mümkün olmadığı durumlarda, Milli Savunma Bakanlığı’nca gönderilen form düzenlenerek bir nüshası kendisine verilmek suretiyle bırakılacaktır." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız