SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Oldular, Yemin Ettiler

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığınca geçtiğimiz yıllarda başlatılan 'Engellilere Yardım Seferberliği' kapsamında, Malatya'da 33 engelli vatandaş 1 günlük askerlik yaptı.

Engelli vatandaşların 1 gün süreyle vatani görevlerini yapmaları dolayısıyla 2.Ordu Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende konuşma yapan 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, "Devletimizin birçok kurumu dün olduğu gibi bugünde siz engelli evlatlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek ve toplum içinde sorunlarınızı duyurarak ortak bir çözüm oluşturma düşüncesi içinde gayretli ve samimi çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

Tuğgeneral Bal," Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yegane hedefi, siz engelli evlatlarımızın toplum içindeki hak ettikleri saygınlığı artırmak ve sizleri toplum ve aileniz için daha aktif ve verimli bir hale getirmektir" dediği konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

"Sizler, kabiliyetleriniz oranında çalışarak, üreterek topluma katkı sağlayan, hedefini, ailesi ve içinde yaşadığı çevresiyle hep birlikte mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olan belirleyen siz değerli kardeşlerimizin her zaman yanında olmamız gerektiği bilinci içindeyiz. Sizleri seviyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonrada gönlümüzün ve kışlamızın kapıları sizler için sonuna kadar açıktır"

Törende konuşan Ulaştırma Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Akif Karamustafa’da , "Yapılan bu faaliyet, bu kardeşlerimizin topluma kazandırılması, motivasyonlarının arttırılarak bilgi ve becerilerinden faydalanılmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevlerinden biri de halka yardım etmektir. Köyde, kasabada, kentte, sizlere ulaşma yollarını araştırıp sorunları tespit ederek, engellilerin sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıyarak, engelli kardeşlerimizin toplumla kaynaştırılmasına önemli katkı sağlamaktır. Ülkemizde 8.5 milyon civarında engelli vatandaş bulunuyor.Burada önemli olan engellilerin, diğer vatandaşlarımız gibi eşit haklara sahip olmaları ve yaşamın getirdiği güzelliklerden yararlanmalarıdır" dedi.

Engelli vatandaşların 1 günlük temsili askerlik törenine Vali Yardımcısı Bayram Öz, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, askeri yetkililer ile engelli vatandaşların yakınları katıldı.

Törende temsili askerlik yapan engelli vatandaşlardan eğitimimde başarı gösterenlere başarı belgeleri verildi.

Tören engelli vatandaşlar ile yakınlarına verilen ikramla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız