SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asker Sayısını İndirecek

A- A+ PAYLAŞ

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, Irak'taki asker sayısını gelecek yılın ortasına kadar önemli ölçüde azaltmak için "yeni çözümler" geliştirmeye çalıştığını ileri sürdü.

New York Times'ın ABD Kongresi'nde Irak konusundaki görüşmelere katılan üst düzey yetkililere dayanarak verdiği haberde, şu anda 146 bin civarında olan Irak'taki asker sayısının, ABD'de başkanlık seçimlerinin yapılacağı 2008'in ortasına kadar 100 bin civarına çekilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.

Haberde, Bush'un ocak ayında açıkladığı, asker sayısının artırılmasını öngören "Irak'ın Bağdat ve Anbar (Ramadi) Vilayetlerinde Denetimi Yeniden Sağlama" misyonundan vazgeçerek Irak ordusunun eğitimine ağırlık verme ve başkent Bağdat'taki isyancılarla savaşan ABD birliklerini geri çekme düşüncesini değerlendirdiği bildirildi.

Haberde, Irak'taki mevcut 20 tugayın 2008'in sonuna kadar 10'a düşürülmesini öngören "yeni çözüme" Savunma Bakanı Robert Gates ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın destek verdiği belirtiliyor. Irak'taki ABD kuvvetlerinin komutanı General David Petraus ve Korgeneral Raymond Odierno'nun tartışmalarda dile getirilen düzeyde asker çekilmesine karşı oldukları iddia ediliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino ise New York Times haberini senaryo olarak niteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız