SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askeri Alan Olduğunu Bilmiyormuş

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:47
Askeri Alan Olduğunu Bilmiyormuş
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da 8 Haziran günü 2 Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki bayrağı indiren zanlı, polise verdiği ifadesinde olayı anlattı. Ö.M., bayrağı indirdiği yerin askeri alan olduğunu bilmediğini öne sürdü. 

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yapılan yol kapama eyleminde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran’ın Diyarbakır’da düzenlenen cenaze töreninde çıkan olaylarda mezarlık yakınlarında bulunan 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı’nda asılı bayrağı indiren zanlı Ö.M., Diyarbakır polisinin yaptığı titiz çalışma sonucunda yakalandı. Önceki gün çıkarılan mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilen Ö.M., Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerine verdiği ifade ortaya çıktı. Polise verdiği ifadesinde, olay anını anlatan Ö.M., ölen Ramazan Baran’ı tanıdığını belirterek, yürüyüşteki kitleden etkilendiğini söyledi. Bayrağı indirdikten sonra korkudan ikamet ettiği Lice ilçesine bağlı Esenler köyüne gittiğini anlatan Ö.M., yaşadığı olayı kimseyle paylaşmadığını ifade etti. Bayrağı öfkeden ötürü indirdiğini dile getiren Ö.M., polise verdiği ifadesinde şunları kaydetti:

"Olay çıktığı bir gün önce Diyarbakır’ın Ergani ilçesine düğün için gittim. Ergani’den Diyarbakır’a babama ait olan eve geldiğimde saat 23.00 sıralarında televizyonda haberleri izlerken, Ramazan Baran’ın öldürüldüğünü duydum. Ramazan Baran ile tanışıklığım var. Ölümünü duyunca şok oldum. Sabah olduğunda Baran’ın cenazesinin Yeniköy Mezarlığı'nda defnedileceğini duydum ve cenazeye katılma kararı verdim. Cenazenin önce Kurşunlu Camisi'nde getirileceği öğrenmem üzerine ben de camiye gittim. Ancak ben camiye gittiğimde cenaze namazı kılınmıştı. Buradaki kalabalık Yeniköy Mezarlığı'na doğru yola yürüyüşe geçti. Ben de bu grupla birlikte mezarlığa doğru yürümeye başladım. Yürüyüştekiler sık sık slogan atıyordu. Ben de atılan sloganlar eşlik ediyordum. Grup içinde bulunan bir çok kişi yüzünü kapatmıştı. Ben de bu şahıslardan etkilenerek, atletimi çıkartıp, yüzümü kapattım. Yürüyüş güzergahında daha sonra askeri alan olduğunu öğrendiğim ama olay sırasında neresi olduğunu bilemediğim bir bölgenin yanından geçerken direkte asılı olan Türk bayrağını gördüm. Birden grup içerisinden yüzleri maskeli şahıslar tarafından bayrak direğinin yanında bulunan kulübe taşlandı. Benim aklıma birden asılı olan bayrağı indirmek geldi. Öfkemden ne yaptığımı bilmiyordum. Hızlı bir şekilde bayrağın bulunduğu alana gittim. Demir kapının üzerinden dikenli telin olmadığı köşeden atlayarak bayrak direğine ulaştım. Bayrağın direğine elime eldiven takmadan tırmandım. Bayrağı hızlı bir şekilde çektim. Güneş ışığından çürümüştü, bayrağın ipi kolayca koptu, ben de bayrağı alarak aşağı indim. Geri döndüğümde kapının üstünden atladığım vakit bayrak elimden düştü. O hengamede bayrağı kimler aldığını bilmiyorum. Kalabalık içinde birkaç kişi gelip bana, neden böyle bir şey yaptığımı sorup, hayatımın kararacağını söyledi. Bunun üzerinde çok korktum. Hemen köyüme geri döndüm. Yaptığım bu eylemi korkudan dolayı eşim dahil hiç kimseye anlatmadım. Bu olaydan sonra, herhangi bir örgüt mensubu benimle irtibat kurmadı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız