SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askeri Ambulans Oradan Geçince..

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi, 16’sının da yaralanmasının ardından akşamın ilk saatlerinde kent merkezinde bir grubun Atatürk Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yaptıkları protesto yürüyüşünün ardından gece de protestolar sürdü.

21.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde toplanmaya başlayan 250- 300 kişilik bir grup, ellerinde bayraklarla İnönü Caddesi’nin bir bölümüne kadar yürüdüler. Daha sonra dönen ve Valilik önünü takiben Fuzuli Caddesi’ne geçen grup, “Kalleş PKK”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” diye sloganlar attılar.

Çevik Kuvvetin yanı sıra sivil polis ekipleri de grubun etrafında güvenlik önlemleri alırken, işyerleri ve konutlardaki vatandaşların yanı sıra araçlarıyla geçen vatandaşlar da yürüyen gruba destek verdiler.

Bu arada, grup İnönü Caddesi Ziraat Bankası önünde iken geçmekte olan bir askeri ambulansı fark edince, tezahüratlarını ambulansa doğru yönelttiler. “En büyük asker bizim asker” diye bağıran ve alkışlayan grubu, ambulanstaki askeri görevliler selamlayıp yollarına devam ettiler.

DİĞER TEPKİLER..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Hakkari'de askerlere yönelik terörist saldırısını değerlendirdi ve “Hakkari’deki olay bizleri çok üzdü. Buradan terör olaylarını bir kez daha lanetliyoruz. Bu insanlar arkalarına dış güçleri alarak bu hain saldırılarını yapıyorlar. Bizim devletimiz ve ordumuz güçlüdür. Bu zorluklar aşılacaktır. Burada milletimize düşen görev tek vücut olmaktır. Bunlar tarihin karanlıklarına gömülüp gidecektir”dedi.

Seçim bölgesi Malatya'da referandum için oy kullanan AKP'li milletvekillerinden Öznur Çalık, "Meclis'te sınır ötesi harekat için tezkere çıkarılıp, evlatlarımızın ne kadar önemli olduğunu ortay koyduk. Terörün üstesinden gelinecek" dedi.

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı da, "Tezkere sadece terör örgütüne karşı değil. Terör örgütünün arkasında duran, onları lojistik ve siyasi anlamda destekleyenler için de tezkere çıkarılmıştır" diye konuştu.

AKP Milletvekili Mehmet Şahin ise, "Ateş düştüğü yeri değil, 70 milyonu yakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine kastedenler, son çırpınışlarını yaşıyorlar. Hükümet ve muhalefet olarak birlikle tezkereyi çıkardık ve gereken cevap verildi" dedi.

AKP Milletvekili İhsan Koca , "Teröristlerin son çırpınışlarıdır. Hükümetimiz, Meclis'ten aldığı tezkereyle gerekeni yapacak. İnşallah bu son eylem olur" şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici ile Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk de yaptıkları açıklamalarda, saldırıya tepki gösterdiler.

FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız