SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askeri Helikopter İle Getirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:30
Askeri Helikopter İle Getirildi
A- A+ PAYLAŞ
Doğum sancıları başlayan kişi, yoğun kar yağışı sebebiyle köy yolunun kapanması üzerine, askeri helikopter ile köyünden alınıp hastaneye götürüldü. 
 
Pütürge ilçesine bağlı Esencik köyünde 22 yaşındaki Mevlide Aktaş'ın doğum sancısı tuttu. Kardan dolayı köy yolunun kapalı olması nedeni ile Malatya İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yolu açmak için yoğun çaba sarfetti. Ancak yolun kısa süre içinde açılamayacağı anlaşılınca durum Pütürge Kaymakamlığı aracılığı ile Malatya Valiliği'ne bildirildi. Valilik yetkilileri 2. Ordu Komutanlığı'na bilgi vererek, doğum yapacak kadın için helikopter talep etti.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan gece uçuş yapabilen bir helikopter köye yönlendirildi. Sağlık ekipleride, telefon ile yönlendirme yaparak doğum sancısı tutan kadının sağlık durumu ile ilgili bilgiler aldılar. Köye ulaşan askeri helikopter, genç kadını Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi.  Kadın Doğum Servisi'ne alınan Mevlide Aktaş, erkek bebek dünyaya getirdi. Anne ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken,  kadının yakınlarından Mehmet Aktaş, emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
PALETLİ AMBULANS DEVREDE..
Bu arada Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi'nde yaşayan Feride Şahin'in sağ bacağında yaşanan iltihaplanma nedeniyle sağlık ekipleri seferber oldu. Hastaneye gitmesi gereken kadın, kar ve buz nedeniyle götürülemedi. Durum 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Kar ve buz nedeniyle paletli ambulansla evinden alınarak Yeşilyurt ilçesinde bulunan Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne getirilen Feride Şahin tedavi altına alındı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız