SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askeriyenin Töreninde Sorun Yok..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki 2. Ordu Ulaştırma Alayı'nda 1985-2 tertip acemi askerlerin yemin töreni yapıldı. Yemin törenini, askerlerin başörtülü ve türbanlı yakınları da "sorunsuz" izlediler. Törende konuşan Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, askerlerden, Cumhuriyetin temel niteliklerinden ve Atatürkçü düşünce sisteminden ödün vermemelerini istedi.

TÜRBAN VE BAŞÖRTÜLÜLER..
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde, bir süre önce gerçekleştirilen mezuniyet törenine, türbanlı ve başörtülü bazı öğrenci velilerinin alınmamasıyla ilgili tartışmalara, önceki gün açıklama yapan YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, kıyafetle ilgili sınırlamaların öğrencileri kapsadığını, normal başörtülü bayan velilerin törenlere katılabileceklerini belirttikten sonra, Malatya'da bir başka törendeki tavır merak ediliyordu.

Yurdun çeşitli illerinden yemin töreni için gelen asker aileleri arasındaki başörtülü ve türbanlı bayanların, herhangi bir kısıtlama olmaksızın tören alanına alındıkları görüldü.

TÖREN..
2.Ordu Komutanlığı’na bağlı Ulaştırma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda intibaklarını tamamlayan 1985-2 Tertip 2 bin 106 acemi er düzenlenen törenle yemin etti.

Yemin töreninde konuşan 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensubu olmak bir şereftir. Aynı zamanda büyük bir sorumluluktur ”dedi. Tümgeneral Çakan, acemi erlere hitaben yaptığı konuşmada, “Kutsal askerlik görevi, üstün bir cesaret, fedakarlık, dürüstlük, sadakatla hizmet ve mutlak disiplini barındırır. Disiplin askerliğin temelidir ”diyerek şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden ve Atatürkçü Düşünce Sisteminden asla ödün vermeyin, Özgürlük ve bağımsızlığımıza, ulusumuzun bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına yönelik her türlü teşebbüsün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer ferdi olarak sizlerin karşısında hüsrana uğrayacağına inancım tamdır. “

Törende bir konuşma yapan Ulaştırma Er Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Akif Karamustafa da , “Büyük Atatürk’ü ve onun fikirlerini karalamaya ve unutturmaya çalışan art niyetli şer ocaklarına asla itibar etmeyin ve bu çabalara çelik gibi iradenizle set çekin.” diyerek şunları söyledi:

“ Bugün ülkemizde demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanları hain kişiler tarafından ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Sizden önce vatan borcunu ödemek için gelen büyükleriniz, emperyalist güçler ve onların desteklediği bölücü mihraklara karşı görevlerini Gelibolu’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de Kıbrıs’ta, günümüzde de Güneydoğu’da vatan hainlerine karşı en iyi şekilde yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Gerektiğinde sizlerde ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu uğurda gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda edeceksiniz”

Acemi erlerin yemin töreninde bir acemi er konuşma ,bir erde şiir okurken Alay’a ilk katılan acemi ere de plaket verildi. Eğitim, disiplin ve spor da başarı gösteren 5 acemi ere de 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan tarafından saat hediye edildi. Tören, acemi erlerin sportif gösterileri ve geçit töreniyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız