SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askerler de Devreye Girdi

A- A+ PAYLAŞ

Samsun'dan acil olarak Malatya'ya getirilmesi gereken karaciğer için, 2. Ordu Komutanlığı tarafından askeri imkanlar seferber edildi.

Samsun Devlet Hastanesi'ne trafik kazasından yaralı olarak götürülen Metin Alpak'ın (47) beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. Durum, karaciğer nakilleri ile ismini duyuran Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne bildirildi. Gaziantep'ten gelerek acil durumda karaciğer nakli bekleyen Orhan Işık (45) adlı hastaya nakil yapılabileceği ortaya çıkınca karaciğerin Malatya'ya nasıl getirileceği planlanmaya başlandı. Karaciğerin karayoluyla standartlar ölçüsünde getirilemeyeceği belirlenince durum 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a aktarıldı. Orgeneral Iğsız'ın devreye girmesi sonucunda Ankara'dan Malatya'ya askeri uçak getirtildi. Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Ekibi Başkanı olan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve beraberindeki sağlık ekibi, askeri uçakla gece Samsun'a götürüldü. Samsun Devlet Hastanesi'ne giderek karaciğeri alan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, yeniden uçakla Malatya'ya getirildi. Sağlık ekibi, havaalanında hazır bekleyen askeri helikopter ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürüldü.

Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, önce organ bağışında bulunan Samsunlu Alpak ailesine, ardından da organın Malatya'daki hastaya yetişmesi için tüm imkanları seferber eden 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a ve tüm ordu mensuplarına teşekkür etti.

Bu arada hastanın organ nakli için ameliyata alındığı bildirildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız