SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askerler Gözaltında...

A- A+ PAYLAŞ
Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili dün Malatya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da aramalar yapıldı.
Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nın istemi ve Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kararı doğrultusundaki aramalar sonucunda 10 kişi gözaltına alındı.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri dün sabah Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne geldi. Kazaya ilişkin ’Kaza kırım raporları, enkaz görüntüleri ve buna benzer bulgular için’ bilgi alan polis ekibi, kaza kırım ekibinde bulunanlara da sorular yöneltti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Arkadaşların bilgisine başvuruldu. Bazı bilgi, belgeler hakkında bilgiler alındı” dedi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ise, “Bir arama değil de bilgi edinme şeklinde. Polis ekipleri, kaza kırım ekibinde bulunan arkadaşlarımızın bilgilerine başvuruyor” diye konuştu. Yapılan arama sonrasında Kaza Kırım Kurul Başkanı F. S., Uçuş Standartları Daire Başkanlığı’nda çalışan Pilot M. S. ile aynı dairede uzman olarak görev yapan K. M. gözaltına alındı. 
 
Sene başında BBP yönetimi tarafından Almanya’dan davet edilen kaza kırım uzmanı pilot Volkan Sürmeli, çalındığı öne sürülen GPS ile SKYMAP IIIC adlı cihazların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde olduğunu iddia etmişti. Kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ve Volkan Sürmeli enkaz üzerinde incelemeler yaparak rapor hazırlamıştı. Ankara dışında yapılan diğer aramalar şunlar:
 
- Malatya’da 3 askeri personele ait lojman ve ofiste Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’un gözetiminde arama yapıldı. 3 askeri personel gözaltına alındı. 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı da Malatya Adliyesi’ne gelerek Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda yetkililerle bir süre görüştü. 
 
- İstanbul Samandıra’da da, General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’ndaki bir büro İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arandı. Sivil plakalı polis aracıyla nizamiye kapısından giren polisler kışlada yaklaşık 3 saat kaldı. Açıklama yapılmayan aramalarda gözaltına alınan olup olmadığı öğrenilemedi.
 
- İzmir’de polis ve askeri yetkililer, Hava Eğitim Komutanlığı’nda görevli Astsubay A.Ö.’nün evinde ve çalıştığı birimde arama yaptı. Buradaki belgeler ile bilgisayar kayıtlarına el konuldu. A.Ö. gözaltına alınmadı, ancak belge ve kayıtların, Malatya’ya gönderileceği açıklandı. İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer Semti’ndeki Merkez Komutanlığı’nda da arama yapıldı.
 
- Antalya’da ise bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa eden pilot binbaşı M.Ç.’nin evinde arama yapıldı. Evde bulunmayan ve eşi tarafından başka bir ilde olduğu belirtilen M.Ç.’nin aranmasına söz konusu ilde devam edildiği bildirildi. 
 
5 ilde toplam 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındakiler Malatya’ya gönderilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız