SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Askerlere 'Kripto FETÖ'cü' Operasyonu..

0
Güncellendi - 2018-04-14 00:52:01
Askerlere 'Kripto FETÖ'cü' Operasyonu..
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış silahlı terör örgütü FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Malatya merkezli 10 ilde operasyon yapıldı. Operasyon daha önce 2. Ordu Komutanlığında görev yapan subaylara yönelik gerçekleşti.

Eş zamanlı olarak Malatya ile birlikte Ankara, İstanbul, Bursa, Kars, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Hakkari ve İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda haklarında yakalama kararı olan biri emekli 4 Albay,  2 Yarbay, 2 Binbaşı, 13 Yüzbaşı ve Üsteğmenin adresine operasyon yapıldı. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun Malatya Emniyeti TEM ve İstihbarat şubelerince 1 yıl süren çalışma ve araştırmaların ardından gerçekleştirildiği belirtilirken, şüphelilerin daha önce 2. Ordu Komutanlığında görev yaptıkları bildirildi.

Şüpheli subayların FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları, örgütün sivil imalarından aldıkları talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, ankesör ve kontörlü telefonlar ile irtibat kurdukları, operasyonel hat tabir edilen birebir görüşme yaptıkları cep telefonları kullandıklarının tespiti yapılırken,  gözaltına alınan askeri personelin geçmişte TSK içerisinde önemli ve kilit görevlerde oldukları aynı zamanda bazılarının deşifre olmamak için TSK'dan istifa ederek veya emekliye ayrılarak özel sektörde çalışmaya başladıkları da ortaya çıkartıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız