SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Askıda Çay- Simit' Uygulaması

0
Güncellendi - 2018-10-11 22:34:56
'Askıda Çay- Simit' Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinde bazı kantinlerde ‘Askıda Çay-Simit’ projesi hayata geçirildi. Projeyle birlikte parası olmayan vatandaşlar ücretsiz çay ve simit alabiliyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastane Kantini ile kampüste bulunan Botanik Kafe ve Hukuk Fakültesi kantinlerinde ‘Askıda Çay-Simit’ projesi başlatıldı. Sosyal medya üzerinden kurulan Eski Malatya Aşkı Grubunu yöneten Nedim Ulubaba tarafından başlatılan proje, Malatya’da bir ilk oldu.

Türkiye’de ilk defa Malatya’da başlattıkları proje ile alanın da verenin de birbirlerini görmediğini ifade eden Ulubaba, “Öğrencilerden güzel tepkiler aldık. Projemiz tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak hayata geçirildi. Burada durumu iyi olmayan öğrencilerimiz, hasta yakınlarımız proje ile askıda olan çay ve simitleri ücretsiz olarak alabilecekler. Projemize destek veren el de, alan el de birbirini görmüyor” şeklinde konuştu.

Üniversitede memur olan Aycan Şahin de, sosyal medya gurubunda böyle bir projeyi açıkladıklarında her kesimden destek aldıklarını ve sonrasında ise yetkililerle de görüşüp askıda çay-simit uygulamasını kantinlerde hayata geçirdiklerini söyledi.

Fırınlarda başlatılan Askıda Ekmek projesinden ilham aldıklarını belirten Şahin, “Sosyal medya üzerinde bir anket yaptık. Onlarda bizlere ‘Askıda çay- simit’ olmalı dediler. Bizlerde soysal paylaşım sayfalarımızda paylaştık ve güzel bir proje oldu. Türkiye ilk defa ‘Askıda Çay-simit’ projesi hayatta geçirilmiş oldu’ diye konuştu.

Öğrenciler ise projenin çok güzel olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Ülke olarak birlik ve beraberliğe önem verdiklerini ifade eden öğrenciler, bu uygulamanın da paylaşma duygusu ön plana çıkardığını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız