SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Askıda Ekmek' Nüfusu Geçti

0
Güncellendi - 2016-06-16 02:15:15
'Askıda Ekmek' Nüfusu Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, 5 yıl önce askıda ekmek kampanyası başlatan bir fırından vatandaşların da desteğiyle bugüne kadar ilçe nüfusundan fazla ekmek dağıtıldı.

Darende Spor Caddesi'ndeki fırının sahibi Ömer Yozgatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoksul ailelerin ihtiyacını karşılamak için geçmişte yapılan ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan "askıda ekmek" geleneğine 5 yıl önce fırınlarında başladıklarını belirtti.

Aradan geçen süre içerisinde vatandaşların da kampanyaya gösterdiği duyarlılık sayesinde ilçenin nüfusundan daha fazla ekmeği, ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttıklarını kaydeden Yozgatlı, şöyle devam etti:

"Millet olarak öyle hissiyatlı öyle gönül zenginliği içerisindeyiz ki, ekmeğini, tuzunu, yüreğini ve sevgisini paylaşan, bir milletiz. İlçede ilk defa bu kampanyaya başladığımızda herkesin duygusuna tercüman olduk. Veren eli de alan eli de kimse görmeden bu yardımda buluşturduk. Fırınımızdan bir ekmek alan mutlaka askıya bir ekmek bırakarak ayrıldı. 5 yıl önce ramazan ayı içerisinde başlayan ve daha sonrasında 12 aya yayılan bu güzel gelenek, bugün 28 bin nüfuslu ilçemizin nüfusunu çoktan aştı. Fırınımızda 30 bin 244 ekmek ihtiyaç sahibi ailelere verildi."

İlçe halkı olarak Osmanlı Devleti'nden kalan bu geleneği sürdürmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Yozgatlı, "Günlük 40 ila 60 aile ekmek ihtiyaçlarını bu fırından vatandaşın katkısıyla gideriyor. Kocaman bir ailenin farklı fertleri gibi birbirimize sahip çıkarak paylaşmanın, kardeş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanların bu destekleri sürdükçe bizimde gayretimiz her zaman devam edecek. İnşallah bu gelenek bittiğinde, ihtiyaç sahibi hemşehrimiz de kalmamış olur." diye konuştu.

AA

askıdaekmek1

askıdaekmek2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız