SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Askıda Ekmek' İle 1 Milyon Ekmek Bağışı Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-12-06 03:13:01
'Askıda Ekmek' İle 1 Milyon Ekmek Bağışı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yürütülen Gönül Ekmek Projesi kapsamında yıllık 1 milyon ekmek bağışının sağlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Duyarlılık gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gönül Ekmek Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla 44 Pide Fırınını ziyaret etti. Burada esnafla sohbet eden Başkan Gürkan, vatandaşlara ekmek ikram etti. Gönül Ekmek Projesi kapsamında fırına kurulan elektronik skorboardun işlerliği hakkında bilgi alan Başkan Gürkan, “Malatya genelinde 125 noktada kurulu bu cihazla bağış yapılan ekmek sayıları kayda alınıyor. Bu elektronik skorboardlar fırınlara hibe edildi” bilgisini verdi.

Alan el ile veren el birbirini görmüyor

Başkan Gürkan, Sosyal Devlet ilkesi gereğince Büyükşehir Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik faaliyetleri ifa ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

“Üniversite kampüsümüzde günlük yaklaşık 1000 kişiye ekmekle birlikte sıcak çorba ikram ediyoruz. Dolayısıyla memleketimizde aç, susuz, garip-gureba kalmaması için çalışmalar yapıyoruz. Esnaf kardeşlerimizle, fırıncılarımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda bu tür ihtiyaçları hissettiğimiz veyahut belirlenen yerler olduğu anda ekmek olsun; engelli araçları gibi diğer ihtiyaçlar noktasında gerek Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız gerek ilgili muhtarlığımız gerekse iletişim içerisinde olduğumuz hemşerilerimizle birlikte bu problemlerin çözümü noktasında elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Bu konularda duyarlılık gösteren tüm hemşerilerime de teşekkür ediyorum.”

125 fırında yürütülen Gönül Ekmek (Askıda Ekmek) uygulamasıyla yıllık olarak 1 milyon civarında ekmek bağışının yapıldığının tespit edildiği belirtildi. Uygulama kapsamında ekmek bağışlayan vatandaşların kaç ekmek bağışladığı fırında bulunan elektronik skorborda yansıtılıyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar oradaki miktar oranında ekmek alabiliyorlar. Büyük hassasiyet taşıyan çalışmayla; alan el ile veren elin buluşturulduğu gibi bağış yapanla ihtiyaç sahibi vatandaş birbirini görmeden amaçlarına ulaşmış oluyorlar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mansur (4 yıl önce)
    Haci Uğurun yaptığı en iyi bir kaç iş ne derseniz, bence Gönul Ekmek Projesi, Şehir Mezarlığında çayın ücretsiz verilmesi,. Ah keşke yüksek faizlerle belediyeyi borç batağına sürmeseydi. Kifayetsiz muhterisleri iş başına getirmeseydi. Benden sonrasi Tufan demeseydi.Ben Başkan olamda nolursa olsun demeseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (4 yıl önce)
    Projeyi başlatan yani hayra vesile olan hayrı işlemiş gibidir. Bu projeyi de başlatan Haci Uğur Polattı. Allah ondan ve emegi geçen herkese teşekkur ediyorum. Gonul rahatlığıyla bağış yapıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim TOPTAŞ (4 yıl önce)Erhan isimli kullanıcı yorumuna
    O nasıl bir cümledir öyle ''Allah ondan ve emeği geçen herkese teşekkur ediyorum'' .
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)Erhan isimli kullanıcı yorumuna
    Haci o kadar Israf yapmasaydi gereksiz krediler kullanmasaydi yandaslara yardim edip belediyeyi bu kadar zarara ugratmasaydi tum malatyali bedava ekmek yerdi. Birak fakir fukarayi :)) Allaha havale ediyorum ben onlari.
    0
    0
    Yanıtla