SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Askıda Kitap Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Okuyor Kampanyası içerisinde yer alan Askıda Kitap çalışması iki hastanede de törenle başlatıldı.

Malatya Devlet Hastanesi'nde düzenlenen Askıda Kitap çalışmasının başlatılması töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, önce okumanın önemini anlattı. Günlük meşakkatlerin insanları okumaktan uzaklaştırdığını, ancak insanın içinde var olan okuma duygusunun ancak böyle çalışmalarla ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Saran, "Özellikle çocuk ve gençleri bu yöne kanalize ederseniz, okuyarak sınavlarda da başarılı olduklarını görecekler. Bu nedenle, sınavlara hazırlanan öğrenciler sadece ders çalışma değil de,
kitap da okurlarsa, okuduklarını daha çabuk anlayıp, daha kolay soru çözeceklerini bilmeliler" ifadelerini kullandı.

Hastaların ve hasta yakınlarının hastanelerde kitap okuyarak kültür ve ruh dünyalarını geliştirebileceklerini söyleyen Vali Saran, hastanelerde 40'a yakın kitaplık oluşturulmasının son derece memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, 4 ay önce başlatılan Malatya Okuyor kampanyasının bir ayağı olan askıda kitap kampanyasına 20 kafe ve hizmet biriminin destek verdiğini hatırlatıp, hasta yakınları ve hastaların ise hastanelerdeki 40 askıda kitap noktasından yararlanma imkanı getirildiğini bildirdi.

Devlet Hastanesi Başhekim Vahap Boztepe ise, Türkiye ile diğer ülkelerin kitap okuma rakamlarını karşılaştırıp, Türkiye'nin bu alanda hayli mesafe kat etmesi gerektiğini ifade etti. Boztepe, "Modern sağlık hizmetleri içerisinde sadece sağlık hizmetleri sunmak yok. Aynı zamanda hastaya sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılanmak gerekiyor. Hasta ve hasta yakınlarının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılama düşüncesiyle oluşturulan kitaplardan azami ölçüde yararlanılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, Malatya Okuyor Kampanyası içerisinde yer alan Askıda Kitap çalışmasına destek verenlere, Vali Ulvi Saran tarafından plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız