SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Askıda Kitap'la Destek..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından başlatılan Malatya Okuyor Kampanyası'na bir kafe, "Askıda Kitap" projesiyle destek verdi.

Askıda Kitap projesini hayata geçiren Kanalboyu'ndaki Hisar Kafe tarafından düzenlenen programa, Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Okuyor Kampanyası Koordinatörü Ahmet Turan Yılmaz, ilgili Milli Eğitim müdür yardımcıları, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Vali Saran, Malatya Okuyor Kampanyası'nda 2 ayda 70 bin kitap okunduğunu belirterek, kampanya sonunda en iyi okuyan ve en fazla okuyan öğrenci ve sınıflara dizüstü bilgisayar gibi hediyeler verileceğini hatırlattı. Bir ekiple uygulanan kampanya dolayısıyla başta Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Vali Saran, kampanyaya Askıda Kitap uygulaması ile destek veren işletmeleri de kutladığını dile getirdi.

"Yürütülmekte olan kampanyalara göre son derece başarılı. Umduğumuzun çok daha ötesinde sonuçlarını aldığımız bir kampanyadır" diyen Vali Saran, kitap okumanın önemine değindi. Saran, "Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşta kazandırmalıyız. Kitap okuma, insanı hem ruhen, zem zihnen zenginleştiren hem de kişiliğini olgunlaştıran bir eylem" dedi.

Ancak öğrencilerin gerek orta öğretim ve gerekse üniversite sınavları nedeniyle okumadan bazen uzak kaldıklarına dikkat çeken Vali Saran, kampanyanın her yönüyle yararlı olduğunu vurguladı.

Bu arada ressam Nazım Burul, program sırasında yaptığı Vali Saran'ın karakalem resmini daha sonra valiye hediye etti. Vali Saran, bir basın mensubunun "Sayın valim size benzemiş mi?" sorusuna, "Ben benzettim ama siz değerlendirin. Bana benziyor mu siz karar verin. Nasıl olmuş" karşılığını verdi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız