SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşkın Büyüsü

A- A+ PAYLAŞ

Gösterim tarihi : 27 Nisan 2001
Yönetmen : Diane Kurys
Oyuncular : Juliette Binoche , Benoît Magimel , Stefano Dionisi , Robin Renucci
Senaryo : Diane Kurys,Murray Head
Yapımcı :
Müzik : Luis Enríquez Bacalov
Görüntü yön. : Vilko Filac
Tür : Dram
Süre : 135 dk.
Yapım yılı : 1999
Ülke : Fransa
Dağıtıcı :

1832 yılının Paris'inde önemli iki kavram vardı: Romantizm ve devrim... 3 Haziran'da öğrencilerin ayaklanmalarıyla artan gerilim, sokakları kan rengine bulamaya başlar. Aynı gün, Barones Dudevant (Juliette Binoche), George Sand ismiyle yazdığı edebi eserler için Paris'e gelmiştir. Alfred de Musset ise henüz 23 yaşında, sivri dilli ve oldukça yetenekli bir şairdir. Kısa bir süre sonra babasının kolera olduğunu öğrenen Alfred eve döndüğünde babasını ölü bulur. Zaman geçer ve Alfred muhteşem eserler ortaya koymaya başlar. George Sand ise tema olarak frijitliği işlediği kitabı "Leila"yı yeni bitirmiştir. Yayıncısı ona kitabındaki erotik bölümleri toplum içerisinde okumayı önerir. Fakat bu girişim bir felaketle sonuçlanır. Ona yardım elini uzatan tek kişi Alfred olur. İki yazar onları birbirine bağlayan bu fırsattan yararlanarak görüşmeye devam ederler. Fakat Alfred'in annesi Madame de Musset, oğlunun evli bir kadınla olan ilişkisini onaylamamaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız