SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asla İstemedik, Beklemedik!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:08:42
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin asıl zanlıları olan 5 sanığın cezaevinden tahliye edilmeleri nedeniyle Protestan Kiliseler Birliği heyeti Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Ankara’da ziyaret ederek, endişelerini dile getirdiler. 

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 5 asıl sanığı olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, yeni yasal düzenleme nedeniyle 7 yıl sonra cezaevinden tahliye edilmeleri üzerine Tilman Geske’nin eşi Suzanne Geske’nin de bulunduğu Protestan Kiliseler Birliği heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret ederek görüştü.

Ziyarette Suzanna Geske ve Protestan Kiliseler Birliği heyetinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a tahliyelerin ardından yaşadıkları endişe ve tepkilerini dile getirdikleri bildirildi.

"BAKAN DİKKATLİCE DİNLEDİ"

Protestan Kiliseler Derneği Basın Sözcüsü Soner Tufan, Protestan Kiliseler Derneği heyeti ve Malatya’da Zirve Kitapevi’nde öldürülen Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bugün sabah bir görüşme yaptığını açıkladı. 

Tufan, yaptığı yazılı açıklamada, tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlandırılmasıyla ilgili yasanın Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine başta Ergenekon sanıkları, Hrant Dink cinayeti davasından Erhan Tuncel ve Malatya Zirve Yayınevi katliamını gerçekleştiren 5 katil zanlısının da imza yoluyla adli kontrol edilmesi yoluyla serbest bırakıldığını hatırlatarak, “Adalet Bakanlığı adli kontrol yöntemine itirazda bulunmuş, devamında adli kontrolün kaçma şüphesini en aza indirecek şekilde elektronik kelepçe yoluyla yapılması için gereğinin yapılmasını istemişti. Bu itiraz kabul edilmiş, katil zanlıları ev hapsinde elektronik kelepçe ile ve tabii ki fiziki olarak da kontrol edilmeye başlanmıştı” dedi.

Tufan, bununla birlikte Protestan Kiliseler Derneği’nin geçen hafta içinde bulundukları durumları ifade etmek için Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile bir görüşme talebinde bulunduğunu kaydederek şöyle dedi:

“Bu talebe ilk olarak Adalet Bakanı yanıt verdi. Bugün 10.30 civarında Protestan Kiliseler Derneği heyeti ile yapılan görüşme yarım saat kadar sürdü. Görüşme boyunca Sayın Bakan Bekir Bozdağ, hem dikkatli bir şekilde dinledi hem de sorulara yanıt verdi. Gittikleri yerlerde ‘Eli kanlı katilleri neden serbest bıraktınız?’ sorusuyla çok karşılaştıklarını ifade etti. Bunu asla istemediklerini ve beklemediklerini söyledi. Söz konusu sanıkların tahliyesinin kendilerini yaraladığını, öngörmedikleri bir karar olduğunu, zira cinayet davasından dolayı 5 yılla sınırlanan tutukluluk süresi kararından faydalanabileceklerini, ancak devam eden Ergenekon örgütü davasından dolayı tutukluluklarının devam etmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Tutukluluk kararının yasalaşmasından önce serbest bırakılabilecekler arasında Malatya Zirve Yayınevi davasından yargılanan 5 katil zanlısının adlarının listede olmadığını, onların zaten faydalanamayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi, ancak tahliyeler gerçekleştikten sonra rahatsız olduklarını dile getirdi. Kamuoyu baskısı ve kendilerinin de bu tahliyeleri içlerine sindiremedikleri için hemen elektronik kelepçe takılmasını istediklerini, birkaç gün önce de savcılığın da zanlıların yeniden tutuklanmaları için harekete geçtiğini bildirdi. Yakın bir zaman içinde bu itiraza bir yanıt geleceğini söyleyen Bekir Bozdağ, davayı yakından takip ettiklerini, davayla ilgili gerçekleşebilecek olumsuz sonuçlardan en başta Türkiye’nin zarar göreceğini, bir insan olarak en adil yargılamanın gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu arada eğer davaya bakan heyet değişse bile örgüt davasından dolayı yeniden tutuklanmaları davanın sağlıklı ve tedirginlikten uzak bir şekilde devam edebileceğini ifade etti.”

Tufan, görüşmeye katılan Suzanna Geske’nin de aile olarak yaşadıkları tedirginliği, çocuklarının yalnız evde kalamamalarını, Malatya’yı sevdiklerini ifade ettikten sonra 2 yıl önce yaptığı vatandaşlık başvurusuna halen yanıt gelmediğini söylediğini vurgulayarak, Bekir Bozdağ’ın bu konuyla bizzat ilgileneceğini bildirdiğini kaydetti. Tufan, “Genel olarak olumlu olan bu görüşmenin sonuçlarının da bir an önce ortaya çıkmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız