SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asla İzin Vermeyeceğiz!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kaçak su kullanımına izin vermeyeceklerini, bu konuda denetimlerin daha da sıklaştırılacağını bildirdi.

Çakır'ın konuya ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarını içeren belediye bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi tarafından kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla yapılan kontrol ve denetimler ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

13 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Başkan Yardımcısı Fatih Güven’in yanısıra basın mensupları katıldı.

Basın toplantısı öncesi, Malatya Belediyesi ile İnönü Üniversitesi ve TÜRKAD İstanbul Şubesi işbirliği ile düzenlenmekte olan Uluslararası Niyazi Mısri Sempozyumu hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sempozyumun Malatya etabının 15 Ekim Cuma günü başlayacağını, bu vesileyle bütün Malatyalılar’ı sempozyuma davet ettiğini söyledi.

Daha sonra kaçak su kullanımı ile ilgili bilgiler veren Başkan Çakır, Belediyeler ile abonelik sözleşmesi yapmadan, içmesuyu şebeke hattından sayaçlı veya sayaçsız olarak su kullanmanın, sözleşmeli olduğu halde sayaca giriş yapmadan kaçak bağlantılarla içmesuyu kullanmanın yasal açıdan kaçak su kullanımı olarak değerlendirildiğini belirtti.

Başkan Çakır, göreve geldikleri ilk günden itibaren kaçak su kullanımının önüne geçmek için titiz bir çalışma sürdürdüklerini belirterek, “İlk etapta ilçe ve belde belediyelere giden ana hatlara debimetrelerin takılmasını sağladık. Şu ana kadar yaklaşık 10 adet debimetre kullanılmaktadır. Ayrıca mobil debimetre ile de şehrimizin değişik yerlerindeki ana isale hatları üzerinde kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir. Bu debimetrelerden aldığımız veriler doğrultusunda kaçak su kullanımı ile ilgili denetimlerimizi daha da yoğunlaştırdık” dedi.

Kaçak Su ekipleri tarafından yapılan kontroller sırasında, bazı vatandaşların akıl almaz yöntemlerle yaptıkları kaçak bağlantıları tespit ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Belediyemizin 20 kişiden oluşan 7 kaçak su ekibi tarafından gündüz ve gece aralıksız yapılan kontroller neticesinde sadece 2010 yılı ilk 9 aylık döneminde, 965 kişi hakkında kaçak su kullanımından dolayı tutanak tutularak cezai işlem uygulanmıştır. Sözkonusu 965 kişiden kaçak su bedeli olarak ise toplam 574 bin lira tahakkuk ettirilmiştir” dedi.

Kaçak su kullananları ihbar edenlerden kimlik ibrazı istenmiyor…

Malatya Belediyesi olarak, asıl amaçlarının suyu kaçak olarak kullanmak isteyenlerin önüne geçmek olduğunu belirten Başkan Çakır, Belediye Kaçak Su ekipleri tarafından vatandaşlara kaçak su kullanılmaması, kaçak kullanımın tespiti halinde uygulanacak cezai işlemler hakkında uyarı ve ikazların sürekli bir şekilde yapıldığını söyledi.

Başkan Çakır, ayrıca Malatya Belediyesi tarafından vatandaşlardan gelen her türlü ikaz ve ihbarların değerlendirilerek hızlı bir şekilde sözkonusu ihbarların yapıldığı adreslere gidilerek, gerekli incelemelerin yapıldığını; yapılan ihbarlar sırasında ise, ihbarı yapan kişilerden kesinlikle kimlik ibrazı istenmediğini ifade etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantı sırasında yıllara göre içmesuyunda yapılan tahsilat artışları ile tespiti yapılan su kaçakları hakkında da istatistiki bilgiler vererek; 2008 yılında 18 milyon 770 bin, 2009 yılında 17 milyon 704 bin, 2010 yılı ilk dokuz ayında ise 26 milyon 101 bin lira tahsilat yapıldığını, ayrıca kaçak su kullanımı ile ilgili olarak 2008 yılında 614, 2009 yılında 1217, 2010 yılı ilk dokuz ayında ise 1060 kişi hakkında tutanak tutularak cezai işlem uygulandığını söyledi.

Önümüzdeki yıl denetim ve kontrollerimizi daha da artıracağız…

Kaçak su kullanan kişilerin hem diğer vatandaşların hakkına tecavüz ettiklerini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yıl bununla ilgili denetim ve kontrolleri mevcutun iki katına çıkaracağız. Göreve geldikten sonra diğer belediye başkanlarımızla da görüşerek, diğer belediyelerimizin meclislerinden karar çıkartarak Malatya Belediyesi olarak bu belediyelerimizde de kaçak kontrol yapma yetkisini aldık. Bütün belediyelerimizde aynı yoğunlukla kontrol ve denetimlerı artırarak sürdüreceğiz. Bu açıdan vatandaşlarımız mağdur olmamaları için kaçak suya asla tenezzül etmemeliler, edenler varsa da bunu mutlaka ihbar etmeliler” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Basın Toplantısının ikinci bölümünde de Malatya Belediyesi Kaçak Su Ekipleri tarafından yapılan kontroller sırasında tespit edilen kaçak bağlantılar ile ilgili hazırlanan sinevizyon ve video görüntüleri eşliğinde yakalanan kaçaklar hakkında bilgiler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız