SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asla Kimsenin Hakkı Yoktur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İmam Hatipliler Derneği Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırılarının bahane edilerek bazı karikatürlerin yayınlanmasını kınadı. 

Malatya İmam Hatipler Derneği Başkanı İbrahim Kayaduman ve dernek yöneticileri Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Kayaduman, yaptığı açıklamada, “Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin karikatürlerini çizip birçok ülkede yayınlamak suretiyle dünya kamuoyunda bütün Müslümanları son derece rencide eden Charlie Hebdo'nun saldırgan, tahrik ve tahkir edici zihniyetini şiddetle telin ederek kınıyoruz. Yüce Allah Peygamberimiz hakkında; ‘Şüphesiz sen büyük bir ahlak üzerindesin’ Efendimiz de ‘Şüphesiz ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim’ buyurmuştur. Biz Müslümanlar O'nu kendimize örnek ve rehber edinerek uğruna her şeyini feda edebilecek bir yapıya sahipken alabildiğine kışkırtıcı tutuma karşı metanetimizi koruyarak sabırlı davranıyorsak bu demek değildi ki sözüm ona basın özgürlüğü adı altında hakaret edebilecek. Doğrudur; kimse bizim Peygamberimize inanmak zorunda değildir amma Onu küçük düşürücü bir şekilde alay konusu etmeye, asla hiç kimsenin hakkı yoktur, olamaz da.

Mesela bizler peygamberler arasında hiçbir ayırım yapmadan tamamına iman edip saygı duyarız. Muhaliflerimizden de inanıp kabullenmeseler bile en azından saygı duymalarını beklemek en doğal hakkımızdır. Bu çirkin varlıkların! Efendimize ve İslam’a saldırmalarının sebebi hiç şüphesiz ki İslam'ın günümüzdeki bütün olumsuzluklara rağmen bütün Avrupa da hızlı bir şekilde yayılmasıdır. Biz ki, Efendimize anam-babam ve canım sana feda olsun diyen bir inanç ve gelenekten geliyoruz. Bu hassasiyetimizi bütün dünya âlem böyle bilmelidir! Provokasyon olduğu aşikâr olan bu melun faaliyet sabrımız, son derece zorlasa da biz bu oyuna gelmeyeceğiz! Bu oyuna gelmeyeceğiz derken, gerektiğinde gerekeni yapmakta da imtina etmeyeceğiz. Ancak ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde, ümmetin selameti için sakin ve sabırlı davranmaktayız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız