SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asla Müsaade Edilmeyecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirdi. Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleşen toplantı yoklama ve bir önceki toplantı karar özetinin okunarak kabulün ardından, gündem konuları görüşülmeye başlandı.

Yeşiltepe Mahallesi 3339 ada 11 nolu parsel hakkında İmar Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. Komisyon raporunda “Söz konusu 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin plandaki Emsal değerinde bir değişiklik önermediği, sadece yapı yüksekliğinin 16,00 metreden 22,00 metreye çıkarılması şeklinde düzenlendiği; bu durumun daha dar bina tabanı ve daha geniş bahçe kullanımına imkân vermesi nedeniyle yapılan tadilat önerisi komisyonumuzca mütalaa edilmiştir” denildi.

Topsöğüt Mahallesi 179 ada 114 nolu parsel hakkında İmar komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edilmiştir. Komisyon raporunda “Yerinde yapılan değerlendirmede, söz konusu taşınmazın geniş bir alanı kapsadığı, yürürlükteki imar planında konut alanı, sağlık tesisi alanı, resmi kurum alanı, eğitim tesisi alanı, spor tesisi alanı, ağaçlandırılacak alan ve yol olarak planlanmış olduğu; hizmet binası için tahsisi talep edilen alanın spor tesisi alanı olarak planlanmış bölgede kaldığı; spor tesisi alanının resmi kurum alana dönüştürülmesinin istendiği anlaşılmıştır. Söz konusu değişiklik talebi kamu hizmetine yönelik olduğundan ve aciliyet arz ettiğinden değişikliğin yapılmasında bir sakıncanın bulunmadığı hususları mütalaa edilmiştir” denildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Yapılaşma şartlarının belirlenmesi hakkındaki Köy statüsünden mahalleye dönüşen alanlarda Belediye'mizde izin alarak, yasaya uygun yapılaşma yapabilecekler. Aksi taktirde izinsiz tüm yapılanmalara asla müsaade edilmeyecektir” dedi.  

Başkan Polat: "Stratejik planlama, bir kuruluşun ne olduğunu, neler yaptığını ve bu yaptıklarını niçin yaptığını belirleyen ve bunların ortaya konmasına rehberlik eden temel karar ve eylemleri, disiplinli bir şekilde ortaya koymasıdır. Biz bu planlamayı yaparken sadece bir zorunluluğu yerine getirmek için yapmadık. Yapacağımız ve inandığımız bir şekilde planlamamızı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Yeşilyurt Belediyesi 2015–2019 yıllarını içeren stratejik plan hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi okunarak kabul edildi. İŞGEM LTD. ŞTİ’nin kredi kullanabilmesi için yetki verilmesi talebi oylanarak kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat:  “Meclisimizde alınan kararlarımızın Ülkemize, Milletimize, Belediyemize hayırlar getirmesi temennisiyle teşekkür ediyorum” dedi. Meclis cuma günü eylül ayının ikinci oturumu yapma kararı alarak çalışmalarını tamamladı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız