SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asla Taviz Vermeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:42
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından ülke genelinde  gerçekleştirilen 1 günlük iş bırakma eylemine Malatya’dan da geniş katılım oldu. KESK’in iş bırakma eyleminde sık sık ‘ Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganları atılarak ‘Gezi Parkı’ eylemine destek oldular.

KESK’e bağlı Malatya’daki sendika yönetici ve üyeleri ile bazı siyasi partiler ve sendikalar ile sivil toplum örgütlerinin destek verdiği eylem  Milli Egemenlik Üst Kavşağı’nda toplanan grubun Milli Egemenlik Caddesi’ni takip ederek İnönü Caddesi ‘nden Emekliler Parkı’na kadar yürüyüş şeklinde gerçekleşti.

KESK üyelerinin eylemi nedeniyle AKP il binası önünde polis ekiplerince sıkı önlemler alınırken, TOMA aracı da hazır bekletildi. AKP binasının çevresi, demir korkuluk ve polis ekiplerince çevrildi.

Eylemciler AKP İl Binası önünden geçerken ‘ Hükümet İstifa’ sloganları attı.

Emekliler Parkı’nda sona eren yürüyüş sonrasında halaylar çekildi ve  KESK Dönem Sözcüsü SES Malatya Şube Başkanı İbrahim Taş bir konuşma yaptı.  Taş konuşmasında,  “ Özellikle son 10 yılda esnek,. performansa dayalı, kuralsız, güvencesiz istidam katlanarak artmıştır. Kamunun toptan tasfiyesinin hızlandırıldığı, özelleştirme ve taşeronlaştırma ile kamu yararının rafa kaldırılmak istendiği koşullar yetmiyormuş  gibi her gün hayata geçirilen yeni düzenlemeler iş ve ücret güvencemiz adım adım yom edilmek istenmektedir.  Her türlü baskıya rağmen sesini yükselten, kamu emekçilerinin vicdanın sesi olma kararlılığından ödün vermeyen KESK olarak iş güvencesinden asla taviz vermeyeceğimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizin daha da daraltılmasına  izin vermeyeceğimizi defalarca ifade ettik."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız