SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asla Unutmayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:00
A- A+ PAYLAŞ

Mavi Marmara Gemisi’ne operasyon düzenlenmesinin 4’üncü yılında Malatya’da fotoğraf sergisi açıldı. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Temsilciliği tarafından Yeni Cami yanında açılan Mavi Marmara Gemisi Fotoğraf Sergisi hakkında bilgi veren İHH Malatya İl Temsilcisi Ömer Derin, “Mavi Marmara Gemisi’ne operasyon düzenlenmesinin 4’üncü yıl dönümü nedeniyle açtığımız fotoğraf sergisi ile gönüllerimizin bu arkadaşlarla birlikte olduğunu göstermek istedik. Mavi Marmara Gemisi’ne operasyonunun hatırlatmak için böyle bir organize yaptık fotoğraf sergisi açtık. Mavi Marmara neden önemli. Çünkü, Mavi Marmara, Kudüs ve Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. İlk mescidimiz olan Mescid-i Aksa’nın hürriyetine kavuşmasıdır. Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır."

Siyonistlerin Mavi Marmara Gemisi’ne operasyonunu unutturmak istediklerini söyleyen Ömer Derin, “Mavi Marmara Gemisi’ne operasyonunu tarihten silmek istiyorlar. Biz de tarihten silinmemesi ve hafızalardan çıkmaması için, Mavi Marmara Gemisi’ne operasyonunu sürekli gündemde tutacağız” ifadelerini kullandı.

MAVİ MARMARA'NIN GÖRGÜ TANIĞI..

Mavi Marmara Gemisi’nden gazi olarak kurtulan aktivistlerden Mehmet Tunç, Mavi Marmara Gemisi’ne operasyon düzenleyen İsrail komutanlarından 4’üne ceza verilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Malatya’da esnaflık yapan Mavi Marmara Gemisi’nden gazi olarak kurtulan aktivistlerden Mehmet Tunç, Marmara Gemisi’ne operasyon düzenlenmesinin 4’ncü yılında yaptığı açıklamada, Mavi Marmara Gemisi’ne operasyon düzenleyen İsrail komutanlarından 4’üne ceza verilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi: 

“İsrail siyonist rejimi, ellerinden gelen alavere dalavere ve yalanlarla Müslümanları nasıl oyalarım, ne kadar daha zaman kazanırım niyetinde. Müslüman olsun olmayanların buna sessiz kalacaklarını düşünmüyorum. Hükümetin bu konuda elinden geleni yaptığını ancak elinden geleni yapsa da bazı aksamalar var. İsrail basite alınacak ülke değil. Her türlü şeytanlığı yapıyor. İsrail ile mücadele etmek biraz daha zaman alacak."

"UNUTMAYACAĞIZ.."

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum Der) Malatya Şubesi yöneticisi Mehmet Ay, “Mavi Marmara gemisinde aşağılık terör saldırısı yapanları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. 

Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlenen saldırının 4’ncü yıldönümü nedeniyle, denek binasında, Mavi Marmara Gemisi’ne düzenlenen saldırıdan gazi olarak kurtulan aktivist Mehmet Tunç ve Mazlum Der üyesi Hasan Güngör ile birlikte basın açıklaması yapan Mazlum Der Malatya Şubesi yöneticisi Mehmet Ay, İsrail’i kınadı.

“Bundan tam 4 yıl önce Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde bulunan yaklaşık 800 kişiye karşı İsrail terör devleti tarafından alçakça saldırı düzenlenmiş 10 kardeşimiz şehit edilip bir çok kardeşimiz yaralanmıştır. Bir çoğu esir alınmak suretiyle alıkonulmuş fiziki işkence, aşağılama, yağmalama, taciz ve hakarette bulunmuştur” diyen Ay, daha sonra şunları söyledi:

“Bu insanlık dışı saldırı gerekçesi ne olursa olsun uluslararası hukuka aykırı bir devlet terörüdür. Bu saldırı ile İsrail devleti bölgede barış istemediğini bir kez daha açık ve net olarak ortaya koymuştur. Gemideki yardım gönüllülerinin hepsi silahsızdı, barışçıl bir şekilde gemi Gazze’ye ulaşabilirdi, bu İsrail’in barış istemediğinin göstergesidir. Bu insanlık dışı İsrail devlet terörü karşısında Dünya ve medyası maalesef sessiz ve tepkisiz kalmıştır. Mavi Marmara yardım gönüllüleri insanların özgürlükleri için mücadele etmeleri durumunda başarıya ulaşabileceklerini bütün dünyaya göstermişlerdir. İsrail Mavi Marmara saldırısını tarihten silmek, örtmek ve unutturmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bir özür ve tazminat ile geçiştirmenin derdindedir.

Mavi Marmara gemisinde aşağılık terör saldırısı yapanları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız