SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslan Kral

A- A+ PAYLAŞ
 
 
Gösterim tarihi : 30 Eylül 2011   
Yönetmen : Roger Allers, Rob Minkoff   
Oyuncular : Animasyon   
Senaryo : Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton   
Yapımcı : Don Hahn   
Müzik : Hans Zimmer   
Görüntü yön. :   
Tür : Animasyon , 3D   
Süre : 89 dk.   
Yapım yılı : 1994   
Ülke : ABD   
Dağıtıcı : UIP
Unutulmaz bir hikaye, nefes kesici bir animasyon, sevilen karakterler ve ödüllü müzikler, kral olmak için can atan gözüpek aslan yavrusu Simba için zemini hazırlamıştı. Ama kıskanç amcası Skar'ın tahta geçmek için planları vardır ve Simba'nın krallıktan sürülmesini sağlar. Yalnız ve başıboş kalan Simba, Timon adlı bir market ve sıcakkalpli düğmeli domuz arkadaşı Pumbaa'yla arkadaş olur ve onların çılgın maceralarına katılır. Onların Hakuna Matata felsefesini ve tasasız yaşam tarzını benimseyen Simba, sorumluluklarını ihmal eder. Ta ki kaderinin farkına varıp Pride Lands'e dönerek Hayat Çarkı'ndaki yerini geri almaya çalışana kadar. 
 
İlk olarak 1994'te sinemalarda gösterime giren "Aslan Kral," En İyi Film Müziği (Hans Zimmer) ve En İyi Şarkı (Elton John/Tim Rice "Can You Feel the Love Tonight") dallarında Oscar kazandı. Aynı kategorilerde Altın Küre ödülünü kazanan film, aynı zamanda Komedi veya Müzikal dalında En İyi Film ödülünü de aldı. 
Resmi web sitesi : http://disney.go.com/lionking/?cmp=dmov_dvd_lio_url_dcomg 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız